Oficialii clubului CS Mioveni solicită rejucarea meciului cu CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, pentru a se respecta spiritul fair-play-ului. CS Mioveni, unica echipă din liga secundă ajunsă în această etapă, a fost eliminată, după ce a pierdut cu scorul de 3-4, deși în minutul 60 clujenii erau conduşi cu scorul de 3-0.
Un gol scandalos, ce trebuie „reparat”
„În mod sigur ați urmărit meciul CS Mioveni – CFR Cluj şi suntem convinşi că şi dumneavoastră aţi simţit acelaşi gust amar ca şi noi. Din punctul nostru de vedere este dramatic ce s-a întâmplat

pe teren în minutul 86, atunci când CFR a marcat un gol scandalos în urma unei faze în care ei trebuia să fie fair-play şi să ne acorde mingea. Aşa cum vă ştim, un om drept şi plin de fair-play, aşa cum ne-aţi spus de când aţi preluat conducerea FRF, vă doriţi ca în fotbalul din România să domine spiritul de luptă cinstită şi nu hoţiile sau măgăriile. Considerăm că dumneavoastră, prin votul încredinţat de cluburile din ţară, puteţi să daţi un exemplu şi să propuneţi celor două echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord să disputăm meciul oricând, la orice oră şi în orice zi, fie că ea este de Crăciun, Revelion sau Paşte. Ştim că este greu pentru cei de la CFR să accepte acest lucru, dar ce frumos este să rămâi demn!”, se arată în scrisoarea deschisă a grupării CS Mioveni.
Există un precedent
Formaţia piteşteană îi transmite oficialului FRF că meciul se poate rejuca, deoarece există un precedent în fotbalul european: meciul din Cupa Angliei din anul 1999 dintre Arsenal şi Sheffield. La acel meci, Arsenal a câştigat cu 2-1 în urma unei faze similare, iar antrenorul Arsene Wenger a propus şi i s-a acceptat rejucarea întâlnirii. De asemenea, CS Mioveni acuză maniera de arbitraj a lui Dragoş Istrate şi cere recuzarea acestuia. „Nu vrem să încheiem fără a atrage atenţia dumneavoastră şi asupra unui alt aspect extrem de important. Maniera tendenţioasă în care arbitrul Dragoş Istrate a condus jocul nu poate scăpa fără măsuri. Numeroasele lovituri libere acordate adversarului fără motiv dar şi un penalti gratuit dat oaspeţilor de marţi ne face să cerem recuzarea acestui cavaler al fluierului. Desigur vom înainta şi către CCA un memoriu în acest sens. Ţinând cont de faptul că a fost vicierea vădită, cu intenţie, a rezultatului final şi de faptul că investitorii, finanțatorii şi sponsorii noştri vor să facă un pas înapoi, suntem convinşi că veţi analiza cele prezentate de noi”, se menţionează în scrisoarea citată, semnată de preşedintele executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu.
Victorie cu cântec
Formaţia CFR Cluj s-a calificat, marți, în semifinalele Cupei României, după ce a învins, cu scorul de 4-3, echipa de ligă secundă CS Mioveni, în sferturile de finală ale competiţiei, în care în minutul 60 clujenii erau conduşi cu scorul de 3-0. Pentru CS Mioveni au marcat Stoica '36, Nilă '51, 'Galan '59, iar pentru CFR au încris Tade '62 (penalti), '87, Chanturia '68 şi Ivanovksi '90+4. Golul de 3-3 marcat de clujeni a fost contestat de CS Mioveni, deoarece gazdele aşteptau să primească mingea înapoi de la adversari, după ce o trimiseseră în afara terenului pentru a permite medicilor să intre pe teren, în urma accidentării unui jucător. Însă clujenii au repus mingea în joc şi au înscris imediat golul egalizator.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.