Gruparea A.S. WEST Deva a intrat în „careul de ași” al fotbalului pe plajă din România, fiind a patra echipă calificată la finala competiției ce va avea loc la Mamaia. Cu o primă linie formată din foști campioni ai Ligii I de futsal, AS „WEST a câștigat al IV-lea turneu zonal al Campionatului Național de Fotbal pe Plaja, ediția 2015, disputat în week-end, la Ștrandul din Deva. Echipa „inventată” de arbitrul de futsal Edy Kovacs a avut punctaj maxim, după ce s-a impus în toate cele trei meciuri, fiind urmată în clasament de Quasar Deva (6 puncte), Olimpic 2003 Simeria (3 puncte) și C.S. Hanzi Deva (zero puncte). Competiția de la Deva a constituit un spectacol agreabil și prin cele 98 de goluri marcate în cele șase partide disputate.
Campioni perfecți, cu speranțe la naționale
Adaptând inteligent tactica de la futsal la noua suprafață de joc, A.S. WEST Deva a dominat toate cele trei partide disputate și a încheiat turneul cu

victorii pe linie: 10-5 cu CS Hanzi, 9-8 cu Quasar și 6-4 cu Olimpic. Cristian Matei, de la Autobergamo Deva, golgheterul sezonului recent încheiat în Liga I de futsal, Alin Paul, Sebastian Mateescu și Marina Gavrilă, împreună cu ceilalți componenți ai AS WEST, au etalat un joc de bună calitate și se anunță a fi printre candidații la medalii și la turneul final. AS WEST a obținut și trofeul pentru cel mai valoros jucător al competiției, Sebastian Mateescu fiind ales de organizatori drept jucătorul turneului. „Sperăm ca echipa să aibă noroc la tragerea la sorți la turneul final care va avea loc la Mamaia, în perioada 17-19 iunie, și să se califice măcar în finala turneului, pentru a obține titlul de vicecampioană națională”,  a afirmat Edy Kovacs, președintele echipei AS WEST Deva.
Premii peste premii
Pe lângă medaliile acordate pentru ocuparea locului secund, Quasar Deva a mai obținut un premiu individual prin apărătorului buturilor Florin Lascu care a cucerit trofeul acordat celui mai bun portar. Medaliata cu bronz, Olimpic Simeria, a pus în vitrina cu trofee și titlul de golgheter cucerit de Marius Corne. CS Hanzi, singura echipă rămasă fără victorie în turneul de la Deva, a primit trofeul „fair-play” pentru sportivitatea etalată de tinerii săi jucători. Dincolo de cele 98 de goluri marcate care au oferit turneului o medie de 16,3 de goluri pe meci, am remarcat multe execuții tehnice spectaculoase prin forfecarea picioarelor, numeroase combinații de efect și multă ambiție și pasiune pentru acest tip de fotbal. Trofeele și diplomele pentru laureați au fost înmânate de primarul Devei, Petru Mărginean, directorul DJST Hunedoara, Lorincz Szell, și de managerul Spitalului Deva, Călin Laza. La final, reprezentanții sponsorului Lyca Mobile au oferit premii surpriză tuturor jucătorilor participanți precum și pentru numeroși spectatori.
Rezultatele turneului: vineri, 5 iunie: Quasar Deva - Olimpic 2003 Simeria 11-7; WEST Deva - C.S. Hanzi Deva 10-5; sâmbăta, 6 iunie: Olimpic 2003 Simeria - C.S. Hanzi Deva 14-6; Quasar Deva -  WEST Deva 8-9; duminică, 7 iunie: C.S. Hanzi Deva - Quasar Deva 7-11; WEST Deva - Olimpic 2003 Simeria 6-4. Clasamentul: 1. WEST Deva - 9 puncte; 2. Quasar - 6 puncte; 3. Olimpic - 3 puncte; 4. CS Hanzi - 0 puncte.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.