Echipa Performer Constanța și-a apărat cu succes titlul de campioană a României la fotbal pe plajă, câștigând, azi, meciul decisiv al turneului final desfășurat la Mamaia. Unica reprezentantă a Ardealului în „careul de ași”, AS West Deva, a pierdut ambele meciuri și a rămas în afara podiumului, plătind tribut ghinionului și lipsei de experiență.
Victorii concludente
În prima partidă a semifinalelor, Performer Constanța a dispus, marți, de Luceafărul Petrolul Schela (Galați) cu scorul 14-4, după ce la un moment dat conducea cu 10-0, și s-a calificat fără emoții în ultimul act al competiției. Apoi, în finala turneului, gruparea din Constanța care are în lot majoritatea componenților naționalei a dispus, azi, cu scorul 9-1 de ACS Galactic Focșani și s-a încoronat

din nou campioană a României la fotbal pe plajă.
Ghinion în nisip
Unica reprezentantă a Ardealului, AS West Deva, a avut șansă la tragerea la sorți, evitând în semifinale campioana en-titre Performer Constanța, însă a fost urmărită de ghinion pe parcursul ambelor meciuri disputate. În primul joc, AS West Deva s-a duelat cu ACS Galactic Focșani și a fost învinsă cu scorul de 4-5, în mod nemeritat, în urma unui gol marcat de o … dună de nisip. „Echipa a început relaxat meciul din semifinale, disputat marți seară, și a fost condusă cu scorul de 3-0. Apoi, jocul a fost controlat autoritar de noi și am marcat de două ori, diferența scăzând la un singur gol, 2-3. Focșănenii au speculat rapid un nou moment de relaxare și s-au distanțat la două goluri, scor 2-4, dar echipa noastră a avut forța să revină și a egalat, scor 4-4. Din păcate, chiar la prima fază după egalare, adversarii au trimis un șut direct care se ducea la 2-3 metri de poartă, însă mingea a fost deviată de o dună de nisip direct în plasă și am pierdut cu 4-5, ratând accesul în finală”, a povestit Edy Kovacs, președintele AS West Deva. Învinsă în semifinale, AS West Deva a jucat, ieri, în meciul pentru medaliile de bronz cu Luceafărul Petrolul Schela (Galați). Gruparea din Deva a pierdut și această partidă, scor 3-10, însă diferența de scor este departe de realitatea din teren. „Din nou, echipa a început jocul cu frâna de mână trasă și Luceafărul a marcat trei goluri consecutive. A urmat o mobilizare și s-a ajuns la 3-4, iar noi am forțat egalarea, ratând câteva mari ocazii. Ratările s-au răzbunat, iar scorul s-a dus la 3-6. Apoi, în ultimele minute, le-am dat șansa de a juca și rezervelor, iar diferența a crescut până la șapte goluri, 3-10. Am rămas astfel doar pe locul patru în țară, deși obiectivul era titlul de vicecampioană națională, prin accederea în finală. Pentru prima participare la o competiție de fotbal pe plajă performanța este una onorabilă, dar sperăm ca la anul rezultatele să fie mai bune, deoarece acum avem mai multă experiență”, a afirmat Edy Kovacs.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.