Echipa naţională de tineret a României U 21 (sub 21 de ani) a debutat cu o victorie în preliminariile Campionatului European 2017. Trupa antrenată de Cristian Dulca a câștigat cu 3-0 (2-0) meciul de acasă cu Armenia, disputat marți seara, la Tg. Mureș, pe o vreme potrivnică fotbalului. Golurile tricolorilor mici au fost marcate de Puşcaş '16, Păun '32 şi Fl. Tănase '90+2.
Plus la tehnică și eficiență, restanți la … fotbal
Meciul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul, iar rezultatul este unul un pic exagerat. De la 2-0 pentru România, „mânjii” lui Dulca au jucat la trecerea timpului, poate și din cauza ploii, iar Armenia a avut o ocazie imensă, trimițând balonul în bară, în minutul 80. Tricolorii meritau totuși victoria grației tehnicității superioare și a lucidității în fața porții, însă fotbalul etalat de generația tânără a naționalei a fost unul la fel de modest ca și cel al primei reprezentative în partida cu Irlanda de Nord. Selecționerul Cristian Dulca a declarat că este mulțumit de rezultat, chiar dacă nu este prea satisfăcut de modul în care a decurs meciul. „Sunt foarte fericit pentru victorie, pentru că succesul ne dă încredere în ceea ce urmează. Mă bucur că am început cu dreptul, chiar dacă jocul

pe alocuri nu m-a mulțumit. Am avut și un teren foarte greu, am avut și 16 zile de cantonament și nu a fost ușor să rămânem conectați și concentrați pentru acest debut de campanie. Vreau să îi felicit pe băieți pentru faptul că au strâns din dinți și să nu uităm că au terminat campionatul și au venit direct în cantonament. Mă bucur că nu am primit gol, este al treilea joc de acest fel după cele două jocuri amicale, iar asta înseamnă că au înțeles mesajul meu. Până la urmă, rămâne rezultatul, deoarece în aceste preliminarii fiecare punct contează”, a spus Dulca.
Programul grupei a 5-a a preliminariilor EURO 2017
Anul 2015

31 martie: Țara Galilor - Bulgaria 3-1
16 iunie: ROMÂNIA - Armenia 3-0
4 septembrie: ROMÂNIA - Bulgaria, Luxemburg - Țara Galilor
8 septembrie: Armenia - ROMÂNIA, Bulgaria - Luxemburg
9 octombrie: Luxemburg - ROMÂNIA, Danemarca - Țara Galilor, Bulgaria - Armenia
13 octombrie: Danemarca - Bulgaria, Armenia - Luxemburg
13 noiembrie: ROMÂNIA - Danemarca, Țara Galilor - Armenia
17 noiembrie: Țara Galilor - ROMÂNIA, Danemarca - Armenia
Anul 2016
25 martie: Bulgaria - Țara Galilor, Luxemburg - Danemarca
29 martie: ROMÂNIA - Țara Galilor, Luxemburg - Bulgaria, Armenia - Danemarca
2 septembrie: ROMÂNIA - Luxemburg, Țara Galilor - Danemarca
6 septembrie: Danemarca - ROMÂNIA, Țara Galilor - Luxemburg, Armenia - Bulgaria
7 octombrie: Bulgaria - Danemarca, Luxemburg - Armenia
11 octombrie: Bulgaria - ROMÂNIA, Armenia - Țara Galilor, Danemarca - Luxemburg
Câștigătoarea grupei se va califica direct la turneul final, iar cele mai bune 4 dintre cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la EURO 2017 din Polonia.
Sursa foto: www.frf.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.