Reprezentativa de fotbal pe plajă a României a promovat în prima divizie a Euroligii, după ce învins echipa Estoniei, în finala turneului preliminar desfășurat în Estonia, informează site-ul oficial al FRF. Tricolorii s-au impus în urma loviturilor de departajare, cu scorul general de 9-8, după ce la finalul timpului regulamentar scorul era egal, 6-6. Golurile tricolorilor au fost marcate de Măciucă (4), Cărăuleanu și Ionel Posteucă. La loviturile de departajare, România a marcat prin Măciucă, Dobre și Ionel Posteucă, în timp ce naţionala baltică a punctat doar de două ori.
Meci dramatic
Tricolorii pregătiții de Viorel Farcaş au alergat după egalare toată partida, reuşind să marcheze tot atâtea goluri ca și gazdele. Estonienii au început în forță și au marcat de două ori în mai puţin de un minut. La prima pauză a fost

totuși 2-1, după ce Măciucă a redus din handicap. Golgheterul tricolorilor a restabilit egalitatea în debutul reprizei secunde, dar estonienii au preluat din nou conducerea, 3-2, la doar câteva secunde după egalare. Cărăuleanu a egalat la trei, dar echipa baltică a terminat şi repriza secundă în avantaj, scor 4-3. Repriza a treia a început cu un nou gol al lui Măciucă şi scorul a devenit 4-4. De două ori a mai trecut Estonia în avantaj, 5-4 şi 6-5, dar Ionel Posteucă şi acelaşi Măciucă au egalat la cinci, respectiv la șase. Cel de-al patrulea gol al lui Măciucă a venit dintr-o lovitură liberă, cu doar un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc. În prelungiri tabela a rămas încremenită, aşa că s-a trecut la loviturile de departajare. Gazdele au început cu stângul, ratând prin Raku. Apoi, Măciucă, Truusalu, Dobre şi Saharov au marcat, iar lovitura decisivă i-a revenit lui Ionel Posteucă. Acesta a marcat şi a adus victoria tricolorilor şi, implicit, promovarea în prima ligă europeană a fotbalului pe plajă şi trofeul de campioană.
Lidere în grupe
România a ajuns în ultimul act al turneului după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Azerbaijan, Turcia și Cehia. Naţionala a început faza grupelor cu o victorie în prelungiri în faţa Azerbaijanului, scor 6-5. A urmat eşecul la lovituri de departajare, scor general 6-7, suferit în meciul cu Turcia, după 3-3 la finalul prelungirilor. Partida cu Cehia a fost câştigată în timpul regulamentar, scor 4-3. De partea cealaltă, Estonia s-a calificat în finală dintr-o grupă cu Ungaria, Anglia și Norvegia.
Lotul României pentru acest turneu a fost următorul: Iulian Gîndac, Ionuţ Florea - portari; Iulian Răvoiu, Adrian Tănase, Ionel Posteucă, Gabriel Dobre, Marian Posteucă, Raj Cărăuleanu, Dorel Zaharia, Marian Măciucă. Antrenor-jucător: Viorel Farcaș.
sursa foto: www.frf.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.