Câștigătoarea „Cupei României”, Autobergamo Deva, a cucerit și „Supercupa României” la futsal, după ce a învins campioana City'us Tg. Mureș cu scorul de 4-3 (1-0, 3-3), în prelungiri. Gruparea din Deva își trece astfel pentru al doilea an consecutiv în palmares Supercupa, după ce a câștigat-o și în 2014, din postura de campioană, cu 7-4, tot în fața celor de la City'us Tg. Mureș, care erau deținători ai Cupei României.
De la extaz la agonie, și înapoi
Finala ediției 2015 s-a disputat miercuri seara, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca și a avut toate ingredientele unui show total. Autobergamo a condus în permanență pe tabela de marcaj, iar City'us

Tg. Mureș a fost responsabilă cu ratările și egalările. Trupa din Deva a deschis scorul prin antrenorul-jucător Florin Ignat (19) și a avut avantaj minim la pauză, 1-0. Mai omogenă și mai experimentată, City'us a pus stăpânire pe joc, după pauză, și a egalat prin Pereira Costa (27). Prea relaxați, campionii au călcat strâmb foarte repede, iar Cristian Matei (min. 29), golgheterul Ligii I în sezonul precedent, a adus din nou Deva în avantaj, după o gafă a celor de la City'us, 2-1. La acest scor, mureșenii au forțat egalarea, jucând în sistem 5-0, însă portarul a comis o eroare imensă la un nou șut al lui Cristian Matei și scorul a urcat la 3-1 pentru Autobergamo, cu trei minute înainte de final. Eforturile ofensive în sistem 5-0 ale campioanei, coroborate cu fragilitatea defensivă și oboseala celor de la Autobergamo au readus egalitatea pe tabelă. City'us a egalat prin golurile marcate de Fabio Da Rocka, în minutul 38 și Csoma, în ultimul minut, și a trimis meciul în prelungiri, 3-3. Cu mai multe resurse fizice și de lot, campionii au jucat mai bine și Autobergamo s-a clătinat serios în minutul 42, când Sergiu Tacot a fost eliminat, primind al doilea cartonaş galben. Totuși, trupa din Deva a rezistat cele două minute în inferioritate fără gol primit și la restabilirea echilibrului numeric a echilibrat jocul. După trei bare ale mureșenilor și tot atâtea ocazii mari ale devenilor, finalul prelungirilor a fost unul exploziv și mult discutat. Cu 14 secunde înainte de expirarea timpului de joc, Fabio Da Rocka a marcat pentru City'us, însă golul a fost anulat pe motiv de henț. Automat, Autobergamo a beneficiat de lovitură de penalitate de la zece metri, deoarece mureşenii aveau deja cinci greșeli de echipă. Matei a transformat lovitura de pedeapsă şi a dus pentru al doilea an consecutiv trofeul la Deva.
Partida a fost arbitrată de bucureşteanul Gabriel Gherman, ajutat de asistentul Gabriel Mocean din Câmpia Turzii. Rezervă a fost clujeanul Ovidiu Ciprian Bărluţiu, iar ca observatori au fost delegaţi Radu Petre (Bucureşti) şi Sorin Văduva (Cluj-Napoca).


FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.