Autobergamo Deva a fost lipsită de inspirație și a plătit tribut lotului restrâns numeric, fiind învinsă de campioana City’us Tg. Mureș, în derbiul Ligii I de futsal, scor 2-5, pe teren propriu. Trupa antrenată de Florin Ignat a ratat două lovituri de penalitate și un penalti și a rămas cu un singur punct avans în fața târg-mureșenilor, dar poate fi depășită de Informatica Timișoara, care are două jocuri mai puțin. În cazul clasării pe locul doi la finalul sezonului regulat, drumul spre un nou titlu de campioană va fi mai complicat.
Ratări și erori taxate
După cele două victorii surpriză în fața campioanei, obținute în Supercupa României și în turul campionatului, 5-2, la Târgu Mureș, Autobergamo a fost pusă la respect de City’us, în meciul disputat marți seara, la Deva. Duelul a fost ca de obicei echilibrat, spectaculos și

tensionat, doar că surprizele plăcute oferite de deveni în precedentele două întâlniri au fost înlocuite cu ratări și erori, taxate cu promptitudine de adversari. Culmea lipsei de inspirație a fost la scorul de 1-2, când Cristian Matei a irosit două lovituri de penalitate de la 10 metri şi un penalti.
Echilibru rupt de ghinion și oboseală
Jocul a stat sub semnul echilibrului în prima repriză, când resursele fizice au avut influență mai redusă asupra raportului de forțe din teren. City’us a deschis scorul prin Laszlo Szocz, în minutul 9, iar Autobergamo a replicat rapid și a egalat câteva zeci de secunde mai târziu, prin antrenorul-jucător Florin Ignat.
Scenariul s-a schimbat după pauză, când oboseala și ghinionul au redus randamentul echipei Autobergamo. Oaspeţii au trecut în avantaj, 1-2, prin golul semnat de Emil Răducu, după care Autobergamo a ratat momentele psihologice ale meciului. Devenii au beneficiat de două lovituri de penalitate, pentru şase, respectiv şapte greşeli ale oaspeţilor, dar execuțiile internaționalului Cristi Matei au fost parate de portarul Carlao. În plus, portarul brazilian a declanşat contraatacul de la golul trei, iar Cesar a dus scorul la 1-3. Devenii au căzut psihic și oaspeţii au mai marcat de două ori, prin Paulo Ferreira şi Szocz. Scorul final a fost stabilit de Obadă, după ce Cristi Matei a ratat şi un penalty, obținut de Cataramă.
Antrenorul Florin Ignat a dat vina pe ghinion, considerând că ratările loviturilor de penalitate au fost decisive. „E o înfrângere dureroasă. Eu cred că am jucat destul de bine, dar am avut ghinion. Am ratat multe ocazii şi asta ne-a costat. Important e că nu a fost un meci eliminatoriu, ci doar unul din campionat. Până la play-off sper să punem la punct ceea ce am greşit azi”, a spus Florin Ignat. La rândul său antrenorul oaspeților, Cosmin Gherman, a explicat că a mizat pe căderea fizică a devenilor din repriza secundă. „Ţinând cont că mai aveam şanse la locul doi ne-am dorit această victorie, aveam o revanşă de luat, am făcut tot ceea ce trebuia. Felicit echipa din Deva şi pe Florin Ignat, îmi dau seama că îi e foarte greu, are puţini jucători. Am studiat bine adversarul şi ştiam că o să cadă fizic în repriza a doua din cauza lotului redus numeric. Ne-am axat mult pe lucrurile astea şi ne-a ieşit”, a spus după meci antrenorul-jucător al oaspeţilor, Cosmin Gherman.
Autobergamo Deva - City’us Tg. Mureș 2-5 (1-1)
Au marcat: Ignat (9), Obadă (40) – Szocz (9, 38), Răducu (26), Cesar (33). P. Ferreira (37)
Autobergamo: Molina – Pânzaru, Tacot, Cr. Matei, Fl. Ignat. Au mai jucat: Obadă, Manya, Cataramă. Antrenor: Florin Ignat
City’us: Carlao (cpt) – Cesar, Aguiar, Paulo Ferreira, Duque. Au mai jucat: Cătinean – Gherman, Stoica, Răducu, Szocz, Ruxandari, Covaci. Antrenor: Lucian Nicuşan
Arbitrii: Gabriel Gherman – Marian Ivănescu (ambii din Bucureşti).

sursa foto: www.frf.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.