Echipa mixtă de tir cu arcul a României, formată din Simona Băncilă (SCM Deva) și Daniel Ciornei (CSM Iași) și antrenată de Viorel Hăbian, a fost învinsă de Georgia cu scorul de 5-3 (145-141), azi, în optimile de finală, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan). Georgia a ajuns până în finala competiției, fiind învinsă de Italia cu scorul de 5-3.

Luptă strânsă

Cei doi georgieni au avut rezultate mai valoroase decât tricolorii în manșa preliminară de la individual, Lașa Phakadze fiind pe locul 19, iar Hatuna Narimandize pe locul 4,  și erau favoriți în fața românilor, ambii situați pe poziția 31-a. Dincolo de acest avantaj în plan psihologic, duelul dintre cele două echipe a fost echilibrat în primele trei seturi și s-a decis în setul patru

la o diferență de un singur punct.  Georgia a câștigat primul set cu 2-0 (38-32), România a egalat după ce a câștigat setul secund cu 2-0 (38-35) și a menținut echilibrul și în setul trei încheiat la egalitate, scor 1-1 (36-36). Din păcate, în setul patru, Georgia s-a impus din nou cu 2-0, la diferență de un singur punct (36-35). Trebuie remarcat că și românii și georgienii au avut câte cinci săgeți perfecte care au atins ținta în punctul „zece”. În sferturile de finală, Georgia a eliminat Spania, scor 5-4, în semifinale a întâlnit echipa Sloveniei de care a dispus cu 5-1, iar a în finală s-a duelat cu Italia, scoul fiind 5-3 pentru peninsulari.

Continuă la individual

Cei doi arcași care reprezintă România vor concura în etapa 32-imilor la individual, Simona Băncilă, jii, la feminin, iar Daniel Ciornei vineri, la masculin. Veterana delegației României la Jocurile Europene de la Baku, Simona Băncilă (45 de ani) de la SCM Deva a ocupat locul 31 din 62 de participante în turul preliminar, cu 629 de puncte, după ce a strâns 314 puncte în prima manșă și 315 în manșa secundă. În turul următor, cel al 32-imilor, Simona Băncilă va avea un duel eliminatoriu cu Olga Senyuk (Azerbaijan) care s-a clasat pe locul 34 cu 627 de puncte (309-318). În cazul în care o va depăși, vineri, 19 iunie, pe sportiva gazdelor, Simona se va confrunta în turul 16-imilor de finală cu ocupanta locului secund din turul preliminar, Jager Maja (Danemarca), care are tur liber în etapa 32-imilor. Ciornei se va lupta cu danezul Johan Weiss pentru un loc în fazele superioare. Weiss a ocupat în preliminarii locul 34, cu 651 puncte.

 

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.