Românul Tiberiu Dolniceanu pare condamnat să fie eliminat în faza semifinalelor și să rămână doar cu medalia de bronz la Campionatele Mondiale în proba individuală masculină de sabie. Ca dovadă, sportivul tricolor legitimat la Dinamo a pierdut, dramatic, scor 14-15, duelul cu americanul Daryl Homer, desfășurat azi în penultimul act la Campionatul Mondial de scrimă 2015 din Rusia și s-a clasat doar pe locul trei. „Este a treia medalie de bronz consecutivă pentru Tiberiu Dolniceanu la un Campionat Mondial, în această probă, după cele de la Budapesta 2013 și Kazan 2014”, informează site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.
Patru victorii și un eșec
Legitimat la CS Dinamo, Tiberiu Dolniceanu a avut un parcurs cu patru victorii și un eșec în capitala Rusiei, acolo unde cucerise

în 2014 și 2015 Grand Prix-ul de sabie seniori: 15-13 cu Pablo Moreno (Spania) în turul I;  15-9 cu Kenta Tokunan (Japonia) în turul II; 15-9 cu Veniamin Reshetnikov (Rusia) în optimi; 15-14 cu Oh Eunseok (Coreea de Sud) în sferturile de finală; 14-15 cu Daryl Homer (SUA) în semifinale. Titlul mondial a fost câștigat de către Alexey Yakimenko (Rusia), care a trecut în finală de Daryl Homer (SUA), scor 15-5. În această probă, România a mai fost reprezentată de către Alin Badea, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur. Cei trei au încheiat concursul pe următoarele poziții: Alin Badea – locul 35, Iulian Teodosiu – locul 43, Mădălin Bucur – locul 82.
sursa foto: www.frscrima.ro


FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.