Alexandru Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton, atletul antrenat de Cristina Alexe obținând această primă importantă performanță din carieră în cadrul tradiționalei curse desfășurate la Hamburg, pe care a terminat-o în 2h 18min 52sec. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00. „A fost o cursă dificilă, urmare a vântului care a bătut foarte puternic, dar mi-am dorit mult să alerg sub barem și am reușit să-mi îndeplinesc un obiectiv mult visat în numeroasele ore de pregătire din ultimele luni” a declarat, atletul băcăuan. Pentru Jocurile Olimpice, Soare și-a propus „un nou Personal Best și o clasare care să onoreze cariera de până acum, să aducă satisfacție în România”.
Doar începutul
„Nu cred că voi putea să o egalez pe Constantina Diță, campioana noastră olimpică de maraton, dar voi face totul în pregătirile pentru cursa de la Rio și în timpul acesteia pentru o clasare cât mai bună. Iubitorii atletismului românesc să fie siguri de acest efort al meu”, a adăugat atletul. Cristina Alexe, antrenoarea maratonistului, a spus că „momentan” se bucură mult de performanță, dar aceasta „nu este decât începutul” pentru tânărul sportiv. Mulțumind tuturor celor care i-au sprijinit pentru a obține calificarea la Rio, ea și-a exprimat speranța că „măcar cei ce au fost aproape în perioada anterioară să se afle, în continuare alături de Alexandru Soare”, ale cărui resurse „sunt mari”. 

Săritoarea în lungime Florentina Marincu (CNS „Cetate” Deva) și „vitezista” Bianca Răzor (CSA Steaua București) au fost nominalizate de Asociația europeană de atletism (EAA) la categoria „Stele în devenire”, pentru cei mai buni tineri atleți ai anului 2015.
Cea mai bună săritoare junioară din Europa
În justificarea alegerii făcute, specialiștii forului atletic continental au doar cuvinte de laudă pentru atleta de 19 ani de la CNS „Cetate” Deva pe care o prezintă ca fiind cea mai bună săritoare în lungime junioară din Europa. „Florentina Marincu (România), în vârstă de doar 19 ani, a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime în cadrul Campionatelor Europene de seniori indoor, cu recordul personal de 6,79 metri și și-a apărat titlul european de junioare. Ea a fost cea mai bună săritoare în lungime junioară din Europa în 2015 și a mai câștigat și o medalie de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de Eskilstuna”, au notat cei de la Asociația europeană de atletism. „Mă așteptam la o astfel de nominalizare, pentru că Florentina are trei medalii continentale și patru balcanice în 2015. Ea este medaliată cu bronz la senioare și campioană europeană la junioare în proba de lungime, precum și medaliată cu bronz la triplusalt junioare la Campionatele Europene. În plus, are patru titluri de campioană balcanică, două la săritura în lungime și două la triplusalt, a senioare și junioare”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.  Alături de

Citeşte mai departe...

Tripla medaliată europeană în acest an, la nivel de senioare (în sală) și junioare I, Florentina Marincu (foto, 19 ani) și multipla campioană națională, Alina Rotaru (22 de ani), de la CSA Steaua București, au făcut spectacol în finala probei de săritura în lungime a Campionatului Național de Atletism. Cele două s-au duelat până la ultima încercare în competiția rezervată seniorilor și tineretului, desfășurată la Pitești, în week-end, iar „lupta” se va relua la Campionatul Balcanic, programat la finalul săptămânii, tot în Trivale, și posibil și la Campionatul Mondial din China.
Vor concura și la Mondiale
Stelista a dat tonul la show cu o săritură de 6,62 metri din a doua încercare, moment în care sportiva de la CNS „Cetate” Deva, antrenată de Nicolae Alexe, a replicat cu un salt de doar 6,52 metri. În continuare, Florentina s-a străduit să o depășească pe mai experimentat sa adversară, iar eforturile atletei din Deva au fost răsplătite la ultima încercare, când a reușit un salt de 6,63 metri. Alina Rotaru a refuzat însă să piardă aurul și s-a mobilizat, reușind un „zbor” de  6,75 metri la a 6-a ei încercare, câștigând proba. Pe locul trei s-a clasat Carmen Toma de la Farul Constanța cu 6,07 metri. Cele două se vor întâlni și la Campionatul Balcanic al senioarelor care va avea loc la finalul săptămânii, la Pitești, și e posibil să fie în Lotul României pentru Campionatul Mondial din China. „A fost un duel

Citeşte mai departe...

Atletism

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.