Tripla medaliată europeană în acest an, la nivel de senioare (în sală) și junioare I, Florentina Marincu (foto, 19 ani) și multipla campioană națională, Alina Rotaru (22 de ani), de la CSA Steaua București, au făcut spectacol în finala probei de săritura în lungime a Campionatului Național de Atletism. Cele două s-au duelat până la ultima încercare în competiția rezervată seniorilor și tineretului, desfășurată la Pitești, în week-end, iar „lupta” se va relua la Campionatul Balcanic, programat la finalul săptămânii, tot în Trivale, și posibil și la Campionatul Mondial din China.
Vor concura și la Mondiale
Stelista a dat tonul la show cu o săritură de 6,62 metri din a doua încercare, moment în care sportiva de la CNS „Cetate” Deva, antrenată de Nicolae Alexe, a replicat cu un salt de doar 6,52 metri. În continuare, Florentina s-a străduit să o depășească pe mai experimentat sa adversară, iar eforturile atletei din Deva au fost răsplătite la ultima încercare, când a reușit un salt de 6,63 metri. Alina Rotaru a refuzat însă să piardă aurul și s-a mobilizat, reușind un „zbor” de  6,75 metri la a 6-a ei încercare, câștigând proba. Pe locul trei s-a clasat Carmen Toma de la Farul Constanța cu 6,07 metri. Cele două se vor întâlni și la Campionatul Balcanic al senioarelor care va avea loc la finalul săptămânii, la Pitești, și e posibil să fie în Lotul României pentru Campionatul Mondial din China. „A fost un duel

palpitant care a făcut din proba de săritura în lungime cea mai spectaculoasă și urmărită întrecere de la Campionatul Național. Alina Rotaru a condus cu o săritură de 6,62 metri până la ultima încercare, când Florentina a reușit un 6,63, după mai multe sărituri depășite. Din păcate, la a 6-a încercare și adversara Florentinei a reușit o săritură valoroasă de 6,75 metri și a câștigat medalia de aur la senioare”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe, cel care o pregătește pe Florentina Marincu. Sportiva de la CNS „Cetate” Deva a fost unica medaliată a României la Campionatul European de sală de la Praga, din luna martie, câștigând medalia de bronz la lungime și a cucerit recent titlul continental la lungime și medalia de bronz la triplusalt la Campionatul European al Juniorilor I, desfășurat în Suedia.
La Campionatul Național de Atletism de la Pitești au participat 336 de atleți, 209 la masculin și 127 la feminin, de la 97 de cluburi din țară. De remarcat că juniorul Ioan Andrei Melnicesu de la CSM Onești a stabilit un nou record național la nivel de juniori I în proba de 100 de metri masculin cu timpul de 10.54 secunde.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.