Săritoarea în lungime Florentina Marincu (CNS „Cetate” Deva) și „vitezista” Bianca Răzor (CSA Steaua București) au fost nominalizate de Asociația europeană de atletism (EAA) la categoria „Stele în devenire”, pentru cei mai buni tineri atleți ai anului 2015.
Cea mai bună săritoare junioară din Europa
În justificarea alegerii făcute, specialiștii forului atletic continental au doar cuvinte de laudă pentru atleta de 19 ani de la CNS „Cetate” Deva pe care o prezintă ca fiind cea mai bună săritoare în lungime junioară din Europa. „Florentina Marincu (România), în vârstă de doar 19 ani, a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime în cadrul Campionatelor Europene de seniori indoor, cu recordul personal de 6,79 metri și și-a apărat titlul european de junioare. Ea a fost cea mai bună săritoare în lungime junioară din Europa în 2015 și a mai câștigat și o medalie de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de Eskilstuna”, au notat cei de la Asociația europeană de atletism. „Mă așteptam la o astfel de nominalizare, pentru că Florentina are trei medalii continentale și patru balcanice în 2015. Ea este medaliată cu bronz la senioare și campioană europeană la junioare în proba de lungime, precum și medaliată cu bronz la triplusalt junioare la Campionatele Europene. În plus, are patru titluri de campioană balcanică, două la săritura în lungime și două la triplusalt, a senioare și junioare”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.  Alături de

Florentina a mai fost nominalizată o altă atletă din România, respectiv, Bianca Răzor, campioană europeană de tineret la 400 metri. În prezentarea făcută stelistei Bianca Răzor, European Athletics scrie: „Fosta campioană europeană de junioare, acum în vârstă de 21 de ani, a cucerit într-o manieră impresionantă titlul european la Under 23, iar timpul realizat de ea în seriile Campionatelor Mondiale IAAF este cel mai rapid înregistrat de vreo sportivă europeană sub 23 de ani în ultimii 5 ani”.
Laureata se alege prin vot
Celelalte sportive tinere nominalizate pentru acest trofeu în 2015 sunt: Christin Hussong (Germania), campioană europeană de tineret la suliță, Dina Asher-Smith (Marea Britanie), locul 2 la Campionatele Europene indoor la 60 m, cea mai rapidă alergătoare U23 din Europa pe 100 m și 200 m, cu 10"99/100 și, respectiv, 22"07/100, Emel Dereli, campioană europeană de junioare la greutate, cu 18,40 m, cu victorii la CE pe echipe și la Balcaniadă, Klavdia Afanasieva (Rusia), campioană europeană de marș și la junioare pe 10.000 m, Liudmila Olianovska (Ucraina), medaliată cu bronz la 20 km marș la Mondiale, Noemi Zbaeren (Elveția), fostă campioană europeană de juniori pe 100 m garduri, locul 6 anul acesta în finala CM de seniori de la Beijing. Alegerea laureatei se va face în urma votului suporterilor pe paginile de Facebook și Twitter, scrutinul încheindu-se luni, 28 septembrie, la prânz (ora Europei Centrale). De asemenea, pot fi votați cel mai bun atlet și atletă europeană a anului, precum și atletul-speranță pentru 2015 (ca și în cazul sportivelor, cu Răzor și Marincu printre protagoniste), selecția propunerilor fiind făcută de un colectiv de specialiști.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.