CSU Atlassib Sibiu are punctaj perfect în întâlnirile din această toamnă cu vicecampioana CSM Oradea. „Galben-albaștri” au câștigat cu scorul de 86-84 (24-23; 23-25; 15-23; 24-13) și primul meci disputat, acasă, în campionatul Ligii Naționale, după cele două succese obținute în „Cupa României”. Cele două formații și-au împărțit perioadele în care s-au aflat la cârma jocului, iar sibienii s-au impus cu noroc, printr-un coș marcat pe contraatac în ultimele secunde.
Sub semnul echilibrului
Debutul partidei a aparținut orădenilor care au avut de două ori șapte puncte avans pe tabelă: 8-15 (min. 5.44) și 11-18 (min. 07.01). CSU Atlassib a pornit mai greoi, asemenea unei mașini cu motor diesel, și a accelerat abia în ultimele trei minute ale primului sfert. Mobilizarea a avut efect, iar sibienii aveau avantaj minim, 24-23, după primele zece minute. Sfertul doi a fost cel mai echilibrat dintre toate cele patru. Tabela a consemnat deseori egalitate sau diferențe minime de scor, iar la pauză

scorul era 47-48, întrucât orădenii câștigaseră sfertul cu 25-23. Sibienii au suferit și în primul sfert de după pauză de același sindrom nediagnosticat din startul partidei. Vicecampioana a profitat și a câștigat sfertul, scor 15-23, astfel că înaintea ultimelor zece minute din meci CSM-U Oradea avea nouă goluri avantaj, scor 62-71.
Salvați de public și de șansă
Degringolada din tabăra sibiană a continuat și în primele trei-patru minute din ultimul sfert, astfel că CSM-U Oradea a scris cea mai mare diferență de pe tabelă, de 11 puncte, în minutul 33:28, scor 65-76. De la acel moment, sibienii au părut că învie cu ajutorul încurajărilor frenetice venite din tribune, în vreme ce orădenii au păcătuit, jucând la conservarea avantajului prin lungirea atacurilor. S-a ajuns la 80-79 pentru CSU (min. 37.27) și la un echitabil rezultat de egalitate, 84-84, în minutul 38.57. Finalul a fost tensionat cu atacuri ratate de ambele echipe, iar în ultimele secunde CSM-U Oradea părea că are meciul în mână, întrucât avea posesia. Vicecampionii au dus la limita maximă de timp și acest ultim atac, iar când să finalizeze au pierdut mingea. Brandon Johnson a recuperat și a pornit pe contraatac, reușind să marcheze două puncte care au pecetluit soarta partidei. Miodrag Perisici, antrenorul CSU Atlassib Sibiu, a admis că echipa sa a avut probleme și că s-a impus grație acestei reușite individuale. „Am început meciul fără energie, fără concentrare. Au fost momente în care le-am spus jucătorilor să facă ceva, iar ei au făcut contrariul. A fost foarte ciudat, ceva s-a întâmplat. În final, am recuperat mingea, iar Brandon Johnson ne-a adus victoria. A fost omul meciului. De obicei nu cataloghez omul meciului, dar astăzi el ne-a dat multă energie, când nimic nu funcționa”, a declarat tehnicianul de la CSU.
Pentru CSU Atlassib Sibiu, cele mai multe puncte le-a marcat căpitanul, Milos Bojovic, 20p, urmat de Octavian Popa Calotă - 16p, Slobodan Popovic - 14p, Brandon Johnson - 10p, Drazen Bubnic - 9p, Le Var Seals - 8p, Cristopher Lee - 6p și Flavius Lăpuște - 3p.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.