U BT Cluj-Napoca și CSU Atlassib Sibiu, echipe ce s-au duelat în sferturile de finală ale ediției trecute de campionat, se întâlnesc, vineri, de la ora 18.00, la Cluj, în derbiul Ardealului, contând pentru etapa a V-a a Ligii Naționale de  baschet masculin. Antrenorii și jucătorii ambelor echipe își doresc un rezultat pozitiv, iar cine va avea câștig de cauză se va decide pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.
Țintesc victoria
Dorin Pintea, antrenorul formației clujene, consideră că CSU Atlassib este o echipă incomodă, dar spune că e obligatoriu ca echipa sa să aibă continuitate în rezultatele pozitive. „Nici nu s-a terminat bine seria cu Sibiul din precedenta ediție de campionat, că avem din nou un derby al Ardealului. Ambele echipe și-au păstrat nucleul de jucători și au adus câțiva baschetbaliști pentru a

completa lotul. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar noi ne dorim să mergem pe o linie foarte bună, prin a nu pierde meciuri pe teren propriu, astfel că țintim victoria. Sibiul este, la fel ca anul trecut, o echipa incomoda, care practica un baschet bun, în viteză. Mai avem un drum foarte lung până la sfârșitul campionatului și trebuie să câștigăm meciuri pentru a avea asigurat un loc cât mai bun în play-off”, a afirmat Dorin Pintea.
Optimism și emoții
Sibienii s-au declarat optimiști, după victoria cu vicecampioana CSM-U Oradea,  și promit să dea totul pe teren, pentru un rezultat în favoarea lor. Pentru clujeanul Flavius Lăpuște, legitimat CSU Atalasib,  meciul va fi unul cu o puternică încărcătură emoțională. „Pentru mine va fi un meci special din cauza emoțiilor, pentru că este derby-ul Ardealului. Clujul este o echipă frumoasă, cu jucători valoroși, care joacă bine împreună. Cred că echipa care și-a pregătit mai bine meciul și va fi mai concentrată, la momentul respectiv, va reuși să câștige. Cred că fiecare victorie e importantă, mai ales o victorie în deplasare. Să învingi U BT Cluj, la ea acasă, cred că e o misiune destul de grea, dar nu imposibilă”, a declarat Lăpuște. Mai stăpân pe emoțiile sale, antrenorul de la CSU Atlassib Sibiu, Miodrag Perisic, speră într-o evoluție bună a echipei sale. „Va fi un meci tare. Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din campionat și mergem să o facem cât mai bine. Mergem acolo să încercăm să câștigăm. Nu contează că e Cluj sau altă echipă. Dacă te pregătești, faci un joc bun, ai o șansă bună. Sper să jucăm mai bine decât cu Oradea”, a spus Perisic. Partida U-BT Cluj – CSU Atlassib Sibiu se joacă vineri, începând cu orele 18:00 și va fi difuzată de Digi Sport.
Debut în noua sală a Clujului
UBT  va debuta în noua sala polivalentă din Cluj cu ocazia primului meci de pe teren propriu din EuroChallenge, cel împotriva turcilor de la Trabzonspor Medical Park. „Am anunțat deja sala la FIBA si ne-a fost acceptată, așa ca este clar ca în data de 11 noiembrie, când jucam cu Trabzon în EuroChallenge, vom debuta în noua sală. O să încercăm să punem bilet unic ca și preț, probabi zece lei, nu cred ca vom deschide nivelul de sus al sălii, întrucât până la acel nivel sunt în jur de 5.000 de locuri. Noi ne dorim să jucăm toate meciurile acolo, pentru ca ne va fi foarte greu să jucam în două săli. La început va fi mai degrabă un avantaj pentru vizitatorii din EuroChallenge, pentru că ei sunt obișnuiți să joace în săli de genul acesta, însa este un risc pe care trebuie să ni-l asumăm”, a precizat  Mircea Cristescu, președintele executiv al clubului UBT Cluj Napoca.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.