Vicecampioana CSM-U Oradea și una dintre semifinalistele sezonului trecut, U Banca Transilvania Cluj-Napoca, își încep aventura în noul sezon al cupelor europene la baschet masculin. Cele două echipe ardelene vor debuta în ediția 2014-2015 a EuroChallenge, miercuri, în deplasare, în fața formațiilor BC Astana (Kazahstan) și BK Magnofit (Austria). A treia echipă românească participantă în această competiție, Energia Tg. Jiu, a început perfect, marți, cu o victorie, acasă, scor 72-56, în fața echipei Tartu Rock (Estonia).
Fără căpitan, pe un drum infernal
CSM-U Oradea, vicecampioana Ligii Naționale, va încerca să facă uitat startul mai modest de campionat printr-un rezultat pozitiv în Europa, deși la primul meci nu va putea conta pe căpitanul Subotic și va efectua o deplasare extrem de lungă, undeva la 4.300 kilometri (dus) ca distanță. Trupa antrenată de Cristian Achim va evolua în prima rundă a grupei D miercuri, 5 noiembrie, de la

ora 15.00, pe terenul echipei BC Astana (Kazahstan). CSM-U a plecat întâi spre Budapesta cu autocarul, a luat apoi avionul spre Minsk, iar după o escală de câteva ore, roș-albaștrii au urcat în cursa spre Astana. Învinsă dramatic de Steaua, la Oradea, după un meci în care a părut în revenire de formă, CSM-U va avea o misiune dificilă în Kazakstan, dar și în meciurile cu celelalte două echipe din grupa D, Avtodor Saratov (Rusia) și SC Tofas (Turcia). Căpitanul Vujadin Subotic nu a primit viză pentru Kazahstan, motiv pentru care a rămas la Oradea și se va antrena individual în perspectiva următorului meci de campionat. Daniel Dillon și Mladen Pantic au efectuat deplasarea alături de ceilalți colegi de echipă în pofida accidentărilor suferite la glezne pe finalul partidei cu Steaua CSM București, dar nu se știe dacă vor fi apți de joc.
Start în ceață
U Banca Transilvania Cluj-Napoca a fost repartizată în grupa F și va începe cu un joc, în deplasare, în compania echipei Magnofit GK (Austria), programat miercuri, 5 noiembrie. Echipa clujeană a plecat marți dimineață în Austria, cu o întârziere de peste cinci ore, deoarece avionul în care trebuia să se îmbarce la Cluj a decolat târziu din cauza ceții. Din lotul deplasat în Austria lipsesc Wilhelm Brosser și Zoran Cvjetkovic. Antrenorul Dorin Pintea a precizat că obiectivul alb-negrilor este un parcurs cât mai lung în această competiție europeană. „FIBA EuroChallenge e o competiție dificilă, cu adversari tari și cu deplasări lungi. Vom debuta în acest sezon în Austria, după care avem trei meciuri pe teren propriu. Sper să avem rezultate bune și să reușim un parcurs cât mai lung în această competiție”, a declarat tehnicianul. Alb-negri vor mai juca în compania formațiilor Trabzonspor Medical Park (Turcia) și Atomeromu SE (Ungaria).
Deținătoarea Cupei României, Energia Tg. Jiu, face parte din grupa B alături de echipele Tartu University Rock (Estonia), Kormend (Ungaria) si PBC Lukoil Academic Sofia (Bulgaria). Gorjeni au debutat cu dreptul, câștigând marți, acasă, scor 72-56, în fața echipei Tartu Rock (Estonia). Meciurile din cadrul primei faze a cupelor europene sunt programate în perioada 4 noiembrie – 16 decembrie 2014.
Iată programul celor trei echipe românești în grupele EuroChallenge:
4 noiembrie: Energia Tg. Jiu - Tartu Rock;
5 noiembrie: BC Astana - CSM Oradea; BK Magnofit - UBT Cluj-Napoca
11 noiembrie: Kormend - Energia Tg. Jiu; CSM Oradea -  Avtodor; UBT Cluj-Napoca - TS Medical Park
18 noiembrie: CSM Oradea - SC Tofas; U-BT Cluj-Napoca - Atomeromu SE
19 noiembrie: Energia Tg. Jiu - Lukoil Sofia
2 decembrie: Tartu Rock - Energia Tg. Jiu; CSM Oradea - BC Astana; U-BT Cluj-Napoca - BK Magnofit
9 decembrie: Energia Tg. Jiu – Kormend; Avtodor - CSM Oradea; TS Medical Park - U-BT Cluj-Napoca
16 decembrie: Lukoil Sofia - Energia Tg. Jiu; SC Tofas - CSM Oradea; Atomeromu SE - U-BT Cluj-Napoca.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.