Baschetbaliștii vicecampioanei CSM-U Oradea și-au asumat parcă rolul de victime sigure în față puternicei grupări ruse Avtodor Saratov și au suferit o înfrângere usturătoare, scor 74-101 (16-25, 14-24, 21-27, 23-25), marți, acasă, în etapa a II-a a grupei D a „Eurochallenge”.
Probleme de lot, dar și de atitudine
Veniți în număr mare la Arena „Antonio Alexe” pentru a-și susține favoriții, suporterii orădenii au fost dezamăgiți de trupa antrenată de Cristian Achim. CSM-U a jucat slab și a fost „sub bocancul” oaspeților, la toate capitolele, în toate cele patru sferturi ale partidei. Meciul a dat senzația unei confruntări între un gigant și un pitic, în care trupa din Rusia a defilat

fără emoții spre victorie.
Cristian Achim, antrenorul celor de la CSM U Oradea, a pus înfrângerea pe seama problemelor medicale din lotul echipei și a forței adversarilor. „A fost un joc dezamăgitor pentru noi. Am avut și încă avem o serie de probleme medicale în lot și este foarte dificil să joci bine când nu poți să te antrenezi la un nivel înalt sau măcar normal. E adevărat, am întâlnit o echipă foarte bună, dar și noi le-am facilitat cumva acest joc foarte bun. Trebuie să mergem mai departe și sper să ne arătam adevărata valoare în meciurile următoare”, a afirmat tehnicianul vicecampioanei României. Daniel Dillon, cel mai bun jucător al CSM-U, a spus că echipa a fost de nerecunoscut. „A fost o prestație dezamăgitoare pentru echipa noastră. Nu a fost deloc ceea ce am lucrat la antrenament. Nu reflectă caracterul nostru și mă declar cu atât mai dezamăgit de jocul nostru cu cât el s-a consemnat în fața propriilor noștri susținători. Din păcate acum nu mai putem schimba nimic în legătură cu meciul acesta. Trebuie să mergem mai departe, însă conștientizez faptul că există multe lucruri consemnate în acest meci de pe urma cărora putem învăța.” Daniel Dillon
Tehnicianul echipei Avtodor Saratov, Sergei Mokin, a precizat că a studiat jocul orădenilor și l-a anihilat exact pe segmentul său forte.  „Am studiat cum joacă Oradea și le-am oprit aruncările de trei puncte și cred că asta a fost cheia succesului. De asemenea, am reușit un meci mare deoarece coordonatorul nostru de joc (n.n. - Courtney Fortson a bifat 16 puncte, 7 recuperări, 8 pase, 3 intercepții) a reușit sa imprime jocului un ritm foarte alert”, a spus antrenorul formației ruse.
În celălalt meci al grupei, BC Astana s-a impus, în prelungiri, pe terenul echipei turce Tofas SC Bursa, cu scorul de 106-102, astfel că clasamentul grupei D după primele două etape se prezintă astfel: 1. Avtodor Saratov – 4 puncte (2 victorii); 2. BC Astana – 4 puncte (2 victorii); 3. Tofas SC – 2 puncte (2 înfrângeri); 4. CSM U Oradea – 2 puncte (2 înfrângeri)
Statistici CSM-U Oradea:  DILLON (23 p, 2x3, 6 rec, 2 pase, 3 int), HATTEN (12 p, 3 rec), KRAPIC (12 p, 4 rec, 1 pasa, 1 cap), MARKOVIC (12 p, 2x3, 1 rec, 1 pasa), SUBOTIC (7 p, 1x3, 5 rec, 2 pase), PANTIC (6 p, 6 rec, 2 pase), GUTOAIA (2 p, 3 rec). Au mai evoluat POPESCU (2 rec, 2 pase, 1 int) si POP. De la invingatori s-au remarcat DOWNS (21 p, 4x3, 1 rec, 1 int, 1 cap) si VZDYKHALKIN (21 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa, 3 int).

sursa foto: www.csmoradea.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.