CSU Atlassib Sibiu a început slab și a fost condusă cu 10 puncte (43-53) la pauza mare de BC Mureș, însă a renăscut cu sprijinul publicului și a întors soarta partidei, câștigând cu  91-78, meciul disputat duminică, acasă, în etapa a IX-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Partida a fost marcată de momente tensionate, arbitrii fiind nevoiți să penalizeze ambele echipe pentru unele faulturi intenționate.
Start împiedicat, finiș în viteză
Cu un joc bine organizat și elastic, BC Mureș a fost mai eficientă în prima jumătate a partidei, când CSU a suferit atât în apărare, cât și în atac. Astfel, mureșenii au câștigat primele două sferturi cu scorurile de 21-30 și 22-23, astfel că la pauză aveau zece puncte avans 43-53. CSU s-a trezit în sfertul trei, pe baza

indicațiilor antrenorului și cu sprijinul publicului, și s-a impus în ultimele două sferturi, la diferențe mai mari decât a făcut-o BC Mureș (22-6 și 26-19) și a câștigat meciul. Din tabăra  sibienilor s-a remarcat Milos Bojovic care a marcat 26 puncte și a reușit 4 recuperări, dar și Chistopher Lee care și-a trecut în cont 17 puncte și a reușit 15 recuperări. Puncte importante pentru CSU au mai marcat LeVar Seals 20p, Octavian Popa Calotă 11p, Brandon Johnson 9p, Flavius Lăpuște și Drazen Bubnic, câte 4 puncte .
Erori corectate pe parcurs
Miodrag Perisic, antrenorul echipei CSU Atlassib Sibiu, și-a lăudat jucătorii care au întors soarta partidei în condiții grele. „În ultimele două săptămâni am avut multe accidentări, iar după trei-patru minute de joc am rămas și fără Bubnic. Asta înseamnă că am jucat fără doi pivoți și nu știu ce echipă poate juca fără doi pivoți așa ușor. Echipa nu a înțeles imediat jocul, după ce am rămas fără al doilea pivot, ceea ce a creat, pentru moment, o stare de confuzie. Situația s-a schimbat după pauză și am reușit să câștigăm. Nu pot decât să îi felicit, pentru această energie și valoare de care au dat dovadă. De obicei, nu îmi place să spun despre jucătorii mei că sunt atât de buni, dar cu atitudinea pe care au avut-o în acest joc, într-adevăr merită susținere maximă și respect din partea tuturor. Rezultatul e important pentru că am jucat cu o echipă foarte bună, cu jucători cu foarte  bune  abilități. Cei de la CSU au fost curajoși, au fost buni și au avut încredere în ei. Meritau, cu siguranță, această victorie Tot ce pot să spun este că îi felicit pe băieți”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul CSU Atlassib Sibiu, Miodrag Perisic.
În urma acestei victorii, CSU a urcat pe locul cinci, în vreme ce BC Mureș staționează pe poziția a zecea în clasamentul Ligii Naționale de baschet masculin. CSU Atlassib Sibiu joacă, în etapa următoare, în deplasare la Mediaș, vineri, 5 decembrie  2014, de la orele 17:15, iar BC Mureș va întâlni lidera Steaua, duminică, 7 decembrie, pe teren propriu.
 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.