UBT Cluj a învins lidera Steaua chiar pe terenul ei, iar BC Mureș Tg Mureș s-a impus, acasă, în fața campioanei Asesoft Ploiești, în primele două partide ale etapei a XX-a a Ligii Naționale de Baschet masculin, disputate vineri seară. Trendul baschetului bine făcut de echipele ardelene a fost respectat și de CSU Atlassib Sibiu care a câștigat în deplasare cu codașa BC Timba Timișoara. În urma acestor rezultate situația în clasament este mai complicată ca niciodată, întrucât pentru ultimele șase locuri care asigură calificarea în play-off se bat cu șanse aproape perfect egale șapte echipe.
Dramatism maxim
În toate cele trei partide duelurile au fost dramatice, iar scorurile au fost foarte strânse. Cel mai greu succes, la un singur punct diferență, l-au obținut

„alb-negrii” clujeni, care au câștigat, scor 82-83 (14-18, 27-31, 18-20, 23-14) pe terenul liderei, Steaua. Trupa antrenată de Marcel Țenter a încheiat în avantaj primele trei sferturi, însă a pătimit din nou pe final, cedând sfertul patru la nouă puncte diferență, fiind la un pas să piardă meciul. Totuși, UBT a câștigat la un punct diferență și și-a recuperat punctele pierdute etapa trecută, acasă, cu BCM U Pitești. „Mă bucur mult pentru victorie! Steaua merită respectul nostru pentru că, deși au avut și încă au probleme, atât de sănătate, cât și de alta natură, au reușit, susținuți de un public incredibil, să ne facă foarte mari probleme în sfertul al patrulea. Am făcut atunci niște greșeli pe finalizare împotriva apărării în zonă a adversarului, care le-a permis să înscrie rapid o serie de puncte. Mă bucur de victorie și pentru ca s-a repetat scenariul din jocul de acasă cu BCMU Pitești, când am avut o cădere, dar de această dată am reușit sa învingem”, a spus Marcel Țenter, antrenorul echipei UBT Cluj, pentru site-ul oficial al clubului.
Cu numai două puncte diferență, scor 68:70 (14-27, 19-12, 16-19, 19-12), a câștigat și CSU Atlassib Sibiu meciul din deplasare cu BC Timba Timișoara. Sibienii au avut o prestație sinusoidală. CSU a defilat în primul sfert, a pierdut din concentrare în cel de al doilea, a fost iar la putere în sfertul trei și a încheiat în corzi, apărându-și cu greu avantajul și câștigând la numai două puncte.
În fine, BC Mureș Tg. Mureș a reușit cea mai clară și neașteptată victorie, învingând, acasă, campioana CSU Asesoft Ploiești, scor 79:74 (19-16, 23-25, 23-16, 14-17). Soarta partidei pare să se fi decis în sfertul trei, câștigat de mureșeni la nouă puncte diferență, întrucât celelalte trei sferturi au fost echilibrate, diferența fiind minimă în favoarea uneia sau alteia dintre echipe.
Șapte candidate pe șase locuri

În urma acestor rezultate situația în clasament este mai complicată ca niciodată. Cu excepția celor de la Steaua și Asesoft care par a avea asigurată prezența în play-off, pentru celelalte șase locuri se bat cu șanse aproape perfect egale șapte echipe clasate pe locurile 3-9 astfel: 3. BCMU Pitești     (11/7) - 29p; 4. U. Banca Transilvania (11/7) -  29p. 5. CSMU Oradea  (11/7) – 29; 6. BC Timișoara (10/8) – 28p; 7. CSU Atlassib Sibiu (9/9) – 27p; 8. BC Mureș Tg. Mureș (9/9) – 27p; 9. CS Energia Tg Jiu (8/8) – 24p.
sursa foto: www.u-mobitelco.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.