CSM CSU Oradea a pierdut șapte din ultimele opt meciuri directe cu U Banca Transilvania Cluj-Napoca, însă are avantajul terenului propriu într-un eventual meci decisiv în duelul din cadrul semifinalelor Ligii Naționale de baschet masculin ediția 2015/16. Prima confruntare din duelul care se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri are loc miercuri, 4 mai, de la ora 18.00, la Oradea.
Tradiție favorabilă clujenilor
Orădenii beneficiază de avantajul terenului propriu datorită clasării pe locul al 2-lea la încheierea sezonului regulat, întrucât formația din Cluj s-a situat pe locul al 3-lea. Însă în ultimele opt confruntări directe U Banca Transilvania a câștigat șapte partide. „Alb-negrii” au un șir de șase victorii consecutive, indiferent de locul de desfășurare,  început în

2013 și încheiat în sezonul regulat al actualei ediții de campionat astfel: 70-69 la Cluj, în ediția 2013/14; 94-60 la Cluj, respectiv 80-68 la Oradea, în sezonul regulat al ediției 2014/15; 68-67 la Oradea, respectiv 75-62 și 87-85 la Cluj, în sezonul regulat al actualei ediții de campionat. Seria de înfrângeri în meciurile cu U-BT Cluj-Napoca a fost oprită de CSM Oradea în data de 6 aprilie anul curent, în ultima etapă din sezonul regulat. A fost un meci tensionat, în care miza propriu-zisă a lipsit, dar cele două echipe au oferit o demonstrație asupra faptului că sportul de performanță te provoacă să dai totul chiar și atunci când nu ai o miză concretă. Oradea s-a impus atunci cu scorul de 84-77. Ultima confruntare directă s-a consemnat pe 11 aprilie anul curent. Ea a avut loc tot la Arena Antonio Alexe și a contat pentru finala Cupei României. Meciul a fost adjudecat de U Banca Transilvania Cluj cu scorul de 82-75. Astfel, bilanțul general al confruntărilor directe este favorabil echipei din Cluj cu 22-9. Printre aceste meciuri se evidențiază finala de Cupa României 2016, sferturi de finală de Liga Națională 2013, respectiv sfertul de finală de Cupa României 2013. La Oradea, scorul general al duelurilor directe este de 11-6 în favoarea grupării din Cluj-Napoca.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.