U BT Mobitelco Cluj a suferit serios și a învins greu în primul meci oficial al sezonului 2014-2015, disputat, acasă, cu BC Timișoara, în prima manșă a optimilor Cupei României. „Alb-negrii” au fost conduși categoric în primele două sferturi ale partidei și s-au redresat în repriza secundă, câștigând la limită scor 73-71 (10-19, 17-20, 19-12, 27-20).
Start împiedicat, finiș salvator
Locul patru ocupat la finalul sezonului precedent de baschetbaliștii de la U BT Mobitelco Cluj nu le-a ținut de cald în primul joc al noului sezon competițional. Trupa antrenată de Dorin Pintea a părut o copie nereușită a celei din sezonul precedent în primele două sferturi ale jocului din Cupa României cu BC Timișoara. Ca dovadă, clujenii au fost conduși  la diferențe categorice: 10-19 și 17-20, scorul la pauză fiind astfel de 27-39. Situația s-a schimbat radical în repriza secundă, când, cu sprijinul publicului, U BT a reușit să întoarcă soarta partidei.

„Alb-negrii” au câștigat sferturile trei și patru cu 19-12 și 27-20 și s-au impus astfel, la final, cu emoții, cu scorul de 73-71.
Cel mai bun jucător al gazdelor în acest joc, Branko Cuic, a remarcat că echipa a avut o atitudine cu două fețe în acest joc. „Este o victorie de moral. Am arătat astăzi doua reprize diferite, în primul rând în ceea ce privește atitudinea. Nu contează că a intrat mingea sau nu până la pauză, dar nu se poate să deschidem meciul cu o asemenea atitudine. Totuși, schimbarea atitudinii ne-a făcut să câștigam acest meci. Suntem destul de experimentați ca să nu ne mai uităm pe tabela, sunt două puncte diferență la pauza acestui meci și atât”, a spus Cuic pentru site-ul oficial al clubului.
Antrenorul Dorin Pintea a remarcat și el revenirea echipei din repriza secundă . „Încă de la început am știut că o sa fie un meci foarte greu, știam că echipa Timișoarei are jucători foarte experimentați. Nu ne-am regăsit în primele doua sferturi, însă după pauza a fost un pic de schimbare în atitudinea jucătorilor, ne-am apărat ceva mai agresiv. Misiunea e la fel de grea la Timișoara, era la fel de grea și dacă aveam zece puncte. Oricum, trebuie să mergem la Timișoara să câștigam”, a spus tehnicianul pentru site-ul oficial al clubului. Meciul retur se va disputa miercuri, 1 octombrie, la Timișoara, cu începere de la ora 17.00
Marcatori:
U BT Mobitelco Cluj:
Hargrove 17 (2 rec., 1 p.d.), Barnette 14 (8 rec., 1 p.d.), Cuic 13 (5 rec., 8 p.d.), Silvasan 7 (1 rec., 3 p.d.), Lalovic 6 (4 rec.), Baciu 6 (3 rec.), Mandache 5 (3 rec., 1 p.d.), Jucan 4 (3 rec.), Medvedj 1 (3 rec.), Southall (5 rec.).
BC Timișoara: Pesic 20 (5 p.d.), Lewis 15 (5 rec.), Tica 14 (9 rec.), Jovanovic 9 (4 rec., 7 p.d.), Manigat 5 (6 rec.), Stancut 3.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.