Eliminată în mod surprinzător din optimile Cupei României, U BT Cluj, semifinalistă a ediției trecute a Ligii Naționale de baschet masculin, își propune să dreagă busuiocul în campionat. Prima ocazie va fi chiar în meciul de debut în noul sezon în care „alb-negrii” vor întâlni, pe teren propriu, campioana CSU Asesoft Ploiești. Meciul va avea loc luni, 6 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor Horia Demian, din Cluj.

Și descalificați, și cu trei accidentați

Antrenorul principal al clujenilor, Dorin Pintea, a făcut o analiză lucidă a dublei din „Cupa României” cu BC Timișoara și s-a arătat încrezător că

echipa sa poate debuta cu dreptul în noua ediție de campionat, chiar dacă la Cluj va veni campioana României.  „Calificarea în Cupa României am pierdut-o încă din primul meci, în care nu ne-am fructificat avantajul terenului propriu. Am început atunci slab și am terminat bine, câștigând meciul, iar la Timișoara am pornit noi bine și am încheiat mai slab și au câștigat ei. Am avut oscilații în ambele jocuri. Îmi pare rău că nu ne-am calificat, însa cel mai rău îmi pare că am plătit și prin accidentarea a trei jucători: Sean Barnette, Miljan Medvedj și Branko Cuic. Sean are ruptură musculară și va sta cel puțin o lună. Medvedj are o entorsă sau o întindere musculară, iar Branko Cuic a avut o contuzie puternică la mușchi și încă nu s-a putut antrena. Speram ca pe Medvedj și Cuic să îi putem recupera până luni. După o analiză, ne-am dat seama ca relațiile de joc încă nu sunt suficient de bine închegate. Dar, debutul în Liga Națională, va fi un nou început pentru noi, un nou meci acasă pe care îl vom aborda la victorie și cu siguranță vom da tot ce putem. Avem suficienți jucători care pot face față puternicei echipe din Ploiești, care este un conglomerat de jucători străini și români de foarte mare valoare. Va fi un meci foarte, foarte greu”, a spus Dorin Pintea, pentru site-ul oficial al clubului. La fel de optimist ca antrenorul a fost și jucătorul Tudor Jucan. „Ploieștiul joacă foarte agresiv, cum aveam și noi înainte de aceste accidentari. Sper să câștigam, chiar dacă va fi foarte greu, întrucât ei sunt o echipa de EuroCup. O victorie ar fi extraordinară pentru moral, de aici am putea construi ceva frumos”. Campioana Asesoft Ploișeti a trecut cu brio de optimile Cupei României, calificându-se mai departe după o dublă victorie (97-71 în deplasare și 70-64 acasă) cu SCM U Craiova.

Programul complet al primei etape a Ligii Naționale de Baschet masculin

Sâmbătă, 4 octombrie

ora 17:00: BC Timișoara - Steaua CSM Eximbank (Digi Sport)

ora  18:00: BC Mureș Tg Mureș - Gaz Metan Mediaș

ora  18:00: Universitatea Cluj-Napoca - CSM U Oradea

duminică, 5 octombrie

ora 17:00: Energia Tg Jiu - SCM U Craiova (Digi Sport)

ora 18:00: BC Timba Timișoara - BCM U Pitești

luni, 6 octombrie,

ora 19:00: U Banca Transilvania Cluj - CSU Asesoft Ploiești (Digi Sport)

CSU Atlassib Sibiu – stă.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.