De când au schimbat „prefixul sponsorului” din numele echipei, înlocuind Mobitelco  cu Banca Transilvania, baschetbaliștii din prima echipă a Clujului au restanțe la baschet. Ca dovadă, eliminarea prematură din „Cupa României” a fost dublată de înfrângerea suferită, luni, 6 octombrie, acasă, în fața campioanei Asesoft Ploiești, scor 69-80 (21-27, 18-21, 7-16, 23-16), în prima etapă a Ligii Naționale.

Trei sferturi slabe și unul negru

Trupa antrenată de Dorin Pintea nu a învățat din greșelile confruntării din „Cupa României” cu BC Timișoara. „Alb-negrii” au păcătuit la atitudine și concentrare și în primul joc din noul sezon al Ligii Național, fiind învinși de campionii de la Asesoft Ploiești, astfel că au un start de sezon sub pretențiile suporterilor.

Duelul derbi al etapei întâi, care era și o reeditare a semifinalei din sezonul trecut, nu a adus revanșa clujenilor. Dimpotrivă. Trupa din Ardeal a jucat modest în primele trei sferturi ale partidei și a încercat să dreagă busuiocul pe final, dar era prea târziu, pierzând cu 69-80. U BT a cedat la diferențe rezonabile primele două sferturi, scoruri 21-27 și 18-21. Apoi, „alb-negrii” au fost la podea în sfertul trei, pierdut cu 7-16, acesta fiind un „interval negru” pentru ei, întrucât cele șapte puncte înscrise în zece minute sunt departe de zilele albe de altădată. În fine, U BT a încercat să salveze situația pe final, cu

sprijinul publicului, și a câștigat sfertul patru cu 23-16, însă a fost prea târziu pentru a remonta ce stricaseră până atunci.

Explicații și scuze suporterilor

Antrenorul Dorin Pintea a pus eșecul pe seama valorii adversarilor și a absențelor din echipa proprie. „Am întâlnit o echipă foarte puternică, în care Brown și Lee au jucat senzațional. Noi nu am putut să ținem ritmul cu ei, rezultat fiind normal și echitabil. Orice jucător din angrenajul nostru este important, iar în momentul în care avem accidentați și jucătorii ceilalți nu reușesc să marcheze avem probleme în atac. Nu am putut să ne facem jocul, am avut nouă mingi pierdute în sfertul al treilea, de aici și căderea noastră. După părerea mea, Asesoft nu are adversar în campionat, întrucât au o echipa mult mai puternică decât anul trecut. Noi încercăm să găsim soluții, am adus un jucător în probe pe postul de conducător de joc și sperăm să avem mai multă eficiență în atac”, a spus tehnicianul pentru site-ul oficial al clubului.

Căpitanul Mihai Silvășan a precizat că nu își explică de ce a căzut echipa în sfertul trei și a cerut scuze publicului. „ Îmi cer scuze publicului că nu am fost mai combativi, că nu ne luptăm mai mult pentru victorie. Nu știu ce s-a întâmplat în sfertul al treilea, dar cu siguranță a fost baschet de foarte joasă calitate. Deși e începutul campionatului avem un moment greu. Am mai trecut prin asemenea momente, chiar sezonul trecut, și am reușit să ne revenim și să jucăm un baschet de calitate. Asta îmi doresc și acum, așa că vom mergem la Mediaș doar cu gândul la victorie”, a afirmat Silvășan, pentru site-ul clubului.

U-Banca Transilvania - CSU Ploiesti 69-80 (21-27, 18-21, 7-16, 23-16)

U-Banca Transilvania:Hargrove 14 (2 rec., 1 p.d., 1 int.), Lalovic 12 (2 rec., 3 p.d., 1 int., 1 capac), Mandache 12 (2 rec., 2 p.d., 1 int., 1 capac), Medvedj 11 (3 rec., 4 p.d., 1 int.), Silvasan 5 (3 rec., 4 p.d.), Cuic 4 (6 rec., 2 p.d.), Baciu 4 (3 rec., 1 capac), Kuti 4 (1 p.d., 1 int.), Southall 3 (2 rec.), Jucan (4 rec., 2 p.d.).

CSU Ploiești:Brown 25 (4 rec., 12 p.d.), Lee 24 (9 rec.), Labovic 13, Mohammed 6, Pelekanos 5, Flowers 4 (4 rec., 7 p.d.), Szijarto 3.

Liga Națională de Baschet masculin

Rezultatele complete ale etapei I (4-6 octombrie)

U BT Cluj-Napoca - CSU Asesoft Ploiești  69-80    

BC Mureș Târgu Mureș - CS Gaz Metan Mediaș 89-68

CS Energia Târgu-Jiu - SCM Universitatea Craiova 72-73

BC Timba Timişoara - BCM U Pitești 83-90

Baschet Club Timișoara - Steaua CSM EximBank 75-85

CS Universitatea Cluj Napoca - CSM-U Oradea 81-108

CSU Atlassib Sibiu a stat.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.