Strat reușit, finiș împiedicat

Vicecampioana CSM-U Oradea a dat impresia că poate produce surpriza în meciul cu campioana Asesoft Ploiești, care a reeditat finala de anul trecut în etapa a II-a a Ligii Naționale, dar până la urmă a fost învinsă, scor 73:90 (26-20, 21-26, 10-23, 16-21). Trupa de pe Criș a condus în primul sfert (26-20) și la pauză (47-46), însă a fost depășită în cele două sferturi ale reprizei secunde, pierzând meciul. „Cheia” partidei a fost fostul jucător de la Real Madrid şi Olympiacos, grecul Michalis Pelakanos, proaspăt achiziționat de Asesoft, care a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 24 de puncte. Este a doua victorie în fața rivalelor din Ardeal pentru Asesoft, după cea cu UBT Cluj din prima etapă.
O accidentare, două fețe
Orădenii au început curajos. Ei au mers mai bine în primul sfert al partidei și s-au menținut la conducere și în cel de-al doilea, având avantaj

la pauză. Jucătorii antrenaţi de Cristian Achim au avut nouă puncte avans în minutul 9 (scor 26-17) și au condus la încheierea primul sfert cu 26-20. Înainte cu câteva secunde de finalul primul sfert, orădenii l-au pierdut pe Bogdan Țîbîrnă care s-a accidentat, iar jocul echipei s-a dereglat puțin. Astfel, Asesoft a echilibrat jocul, iar în sfertul doi s-a consemnat de mai multe ori egalitate, 40-40 (min. 17) și 44-44 (min.18), însă la pauza mare tot CSM-U avea avantaj minim, scor 47-46.
Sfertul trei a fost unul negru pentru orădeni, la fel cum s-a întâmplat și pentru UBT Cluj în fața Asesoftului, cu doar o săptămână în urmă. CSM-U a marcat doar 10 puncte, în vreme ce ploieștenii au contabilizat 23, astfel că scorul după 30 de minute de joc era 57-69. În sfertul patru, Asesoft s-a distanțat și mai mult, diferența maximă de 21 de puncte consemnându-se în minutul 36, scor 61-82. În ultimele patru minute, campioana a jucat mai lejer, iar orădenii au mai redus din diferență, încheind meciul la -17, scor 73-90.
Adversar redutabil și probleme de lot
Cristian Achim, antrenorul principal al CSM-U Oradea, a remarcat valoarea individuală de excepție a jucătorilor campioanei și a reamintit problemele de lot ale echipei sale. „ E o victorie meritată pentru Asesoft. Adevărul este că am întâlnit o echipă foarte bună, cu valori de excepție. În ceea ce ne privește, am avut și continuăm să avem problemele noastre de efectiv și de pregătire. Am avut o primă repriză bună, după care am căzut. Explicații sunt mai multe. Parțial prin pierderea lui Țîbîrnă, dar dincolo de asta am avut și alte probleme. Nu știu în acest moment cât este de gravă accidentarea lui Țîbîrnă, știm doar că este vorba despre genunchi. Pantic a resimțit o lovitură în mușchi, avem speranțe mai mari în ceea ce privește refacerea lui pentru următorul meci”, a spus Achim pentru site-ul oficial al clubului.
În replică, Vladimir Arnautovic, antrenorul formației din Ploiești, a remarcat puterea de revenire a echipei sale, deși orădenii au fost pragmatici în prima repriză: „În primele două sferturi am avut probleme în apărare. Au fost 20 de minute în care Oradea ne-a taxat toate greșelile. Le-am spus jucătorilor în pauză că nu cred că Oradea poate să țină acest ritm până la final. Dacă ar fi făcut-o ar fi fost ceva senzațional. În repriza a 2-a, noi ne-am apărat mult mai bine, iar Oradea a căzut. Nu știu dacă din cauza apărării noastre sau pentru că pur și simplu nu a putut să țină ritmul pe tot parcursul meciului, dar adversarul a căzut în partea a 2-a. Din punct de vedere statistic diferențe mari nu se văd. Eu cred că decisiv a fost raportul posesiilor pierdute. De altfel, noi am avut multe intercepții pe care le-am folosit pentru a puncta. Pentru noi urmează primul meci în EuroCup. Ne concentrăm asupra acestei competiții, iar debutul va fi foarte important, a afirmat tehnicianul Asesoftului, la conferința de presă.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.