CSU Atlassib Sibiu a făcut instrucție cu nou-promovata Universitatea Cluj, câștigând cu scorul de 102-66 (27-20, 20-13, 29-16, 26-17) meciul disputat sâmbătă seara, în etapa a II-a a Ligii Naționale. A fost un debut perfect de sezon în fața unui adversar modest pentru trupa sibiană. CSU și-a trecut în cont peste 100 de puncte, deși tribunele sălii „Transilvania” din Sibiu au fost slab populate, din cauza concurenței cu meciul naționalei de fotbal.  
Echipe de calibru diferit
CSU Atlassib s-a încălzit mai greu, rulând asemenea unei mașini cu motor diesel, după ce a stat în prima etapă (din cauza numărului impar de echipe n.r.), dar s-a dezlănțuit la final. Astfel, debutul de meci a stat sub semnul echilibrului, deși sibienii au un lot mult mai experimentat și o mai mare tradiție la nivelul primului eșalon. „Studenții” clujeni au avut în trei rânduri câte trei puncte avans (2-5 în min. 1.19, 5-8 în min. 2.11 și 9-12 în min. 3.48), pe fondul unui start curajos susținut de inspirație la aruncările de trei puncte și de evoluția bună a noii achiziții, americanul Burrell. Treptat însă, plusul de valoare individuală și colectivă al sibienilor și-a spus cuvântul și CSU Atlassib a preluat cârma partidei și conducerea pe tabelă: 17-12 (min. 5.27), 24-14 (min. 7.58) și 27-20 la finalul primului sfert. Aspectul jocului s-a păstrat similar și în sfertul al doilea, iar diferența

din acest interval a fost tot de șapte puncte în favoarea gazdelor (20-13), astfel că la pauză scorul era de 47-33.
Accidentări și dezlănțuire
Sfertul trei a marcat accidentarea ambilor pivoți ai celor de la U. Cluj (Boșa și Crainic), iar echilibrul și așa fragil al jocului s-a prăbușit în favoarea trupei sibiene. Profitând de situație, echipa antrenată de Miodrag Perisic a accelerat și și-a mărit în permanență avantajul pe tabela de marcaj. Maximul de 37 de puncte diferență a fost atins în minutul 32.21 (în sfertul 4), când tabela indica scorul de 88-51. La final, chiar și cu rezervele în teren, CSU și-a respectat fanii care au încurajat-o pentru a trece de cota de 100 de puncte și a câștigat cu 102 la 66. E o primă victorie logică pentru CSU Atlassib, în fața unei echipe în construcție, pe fondul unui joc bun, dar care mai are nevoie de îmbunătățiri, pentru a aduce rezultate valoroase și în fața unor adversari mai bine cotați. Pe de altă parte, tânăra echipă a Clujului a jucat curajos, fiind în progres ca exprimare față de meciurile din Cupa României sau comparativ cu cel din prima etapă cu CSM-U Oradea, însă mai are mult de muncă pentru a deveni competitivă la nivelul Ligii Naționale. Transferul lui Burrell e un început, dar trebuie acompaniat și de alte eforturi, atât la nivel de lot, cât și ca pregătire.

Liga Națională de baschet masculin, etapa a 2-a
Vineri, 10 octombrie

CSM U Oradea - CSU Asesoft Ploiești 73:90
sâmbătă, 11 octombrie, ora 18.00
CSU Atlassib Sibiu - Universitatea Cluj-Napoca 102-66    
BC Timba Timișoara - BC Timișoara 70-82
Gaz Metan Mediaș - U Banca Transilvania Cluj 71-86
duminică, 12 octombrie, ora 17.00
BC Mureș Tg Mureș - SCM U Craiova
Partida BCM U Pitești - Energia Tg Jiu se va disputa în data de 23 octombrie.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.