ASA Târgu-Mureș, nou-promovata care traversează o perioadă de vis în Liga I, s-a calificat și în sferturile de finală a competiției surprizelor. Trupa antrenată de Cristi Pustai a reușit o victorie zdrobitoare, scor 4-0, în meciul din optimi cu Ceahlăul Piatra Neamț, disputat miercuri, pe teren propriu.
Greu numai până la primul gol
Partida dintre singurele formații care se pot lăuda că au învins campioana Steaua în actualul sezon a fost echilibrată numai până la marcarea primului gol. ASA a aliniat o formulă de joc cu cinci nume noi față de meciul cu „roș-albaștri” și a avut nevoie de  mai multe ratări și o bară a lui Bumba, pentru a deschide apoi scorul, în ultimul minut al primei reprize. Gabi Mureșan l-a găsit excelent pe Gorobsov la marginea careului mare, iar acesta a șutat imparabil la vinclu: scor 1-0. Golul a avut efect de descătușare, iar ardelenii au făcut show în

repriza secundă. Henrique (47) a marcat cu capul și a dus scorul la 2-0, după un corner executat de Gorobsov. Scorul a luat proporții după acțiunea personală a lui Hora (min. 52) care a finalizat elegant cu un șut puternic și plasat: 3-0. Rezultatul a luat aspect de umilință pentru moldoveni după ce Bumba (77) a mărit avantajul la 4-0, cu un șut pe centrul porții, după centrarea lui Amauri. Ceahlăul păcătuit până la capăt și a irosit și șansa unui gol de onoare în minutele de prelungire prin Pavel.
Echipă cu pretenții
Cristi Pustai, antrenorul ASA-ului, susține că ASA este o echipă care a crescut foarte mult și poate avea pretenții în fața oricărui adversar și chiar la ajungerea în finala „Cupei României”. „Suntem pe un loc bun și în campionat, iar acum am mai făcut un pas înainte în Cupa României. ASA are un lot bun, de calitate, iar acum se exprimă ca o echipă. Față de meciul cu Steaua, am operat cinci modificări în formula de start, iar efectul a fost vizibil în începutul de joc mai greoi. În acest moment suntem o echipă bună din prima jumătate a clasamentului. Toate echipele trebuie să se teamă de noi”, a spus Pustai.
ASA: Stăncioiu - Velayos, M. Constantin, Balaur, Sepsi (68-Sălăgeanu) - Mureșan, Gorobsov - Hora (57-Amauri), Zicu (46-Voiculeț), Bumba - Henrique.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.