Titularizat în premieră după revenirea de la Steaua și pus căpitan de echipă, Valentin Lemnaru a dat tonul la goluri în meciul care a adus o performanță interzisă în ultimii 17 ani grupării Universitatea Cluj. „Alb-negrii” s-au calificat în sferturile de finală ale „Cupei României”, etapă în care nu au mai ajuns din 1997, după victoria cu 3-1 obținută, miercuri seară, pe terenul celor de la FC Brașov.
Cel mai bun joc al sezonului
Pus sub semnul întrebării și chiar contestat pentru „experimentele” de la nivelul primului 11, antrenorul George Ogăraru a fost inspirat înaintea meciului din optimile „Cupei României” cu FC Brașov. Tehnicianul a trimis în teren o echipă bine organizată, elastică, perfect distribuită pentru a acoperii spațiile, agresivă și inventivă. „Studenții” au reușit astfel o primă repriză de vis cu trei goluri marcate și doar unul primit care le-a asigurat calificarea în sferturile „Cupei României”, după o pauză de 17 ani. Universitatea a făcut cel mai bun meci din acest sezon și a avut cea mai solidă prestație de la venirea lui George Ogăraru.
Tonul la goluri l-a dat golgheterul Valentin Lemnaru, întors acasă după experiența nereușită de la Steaua. Căpitanul-golgheter a scăpat pe dreapta după deschiderea lui Gravenberch și a șutat imparabil sub transversală, 0-1 (min.18). Același jucător și-a onorat rolul de căpitan, punându-se în slujba echipei la

golul de 0-2. Astfel, Lemnaru l-a găsit excelent pe Ceppelini (min. 22) în careu, iar uruguayanul a marcat simplu cu latul şi a majorat avantajul „studenților”. Elanul ofensiv al „alb-negrilor” a fost taxat de Machado (27) care a trimis cu capul în plasă, după un corner. Zarurile au fost aruncate conform cursului jocului cu un minut înainte de pauză, când Ceppelini, fost jucător al lui Cagliari, a marcat pentru 3-1, după o pasă inspirată a lui Raul Costin. Ambele echipe au continuat să lupte și după pauză, dar tabela a rămas neschimbată, în ciuda unor mari ocazii, între care și o bară, în minutul 50, în contul stegarilor.
U. Cluj: Niculescu - Ciupe, Ninu, Skvorc, Bambara - R. Costin, Cristocea - Viveiros (60, Kovacs), Lemnaru (78, Stojanovic), Ceppelini - Gravenberch (69, Mengolo).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.