CFR Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria dramatică, scor 2-1 (0-1) obținută joi seara, în „Giulești”, în fața Rapidului. Ardelenii au fost conduși cu 1-0, în urma unui penalti dictat în minutul 10, însă au muncit enorm, ca o adevărată echipă, și au întors rezultatul în ultimele 11 minute ale partidei. Cel mai bun jucător de pe teren a fost georgianul Chanturia, „declanșator” al fazei care a adus golul egalizator și autor al golului care a adus calificarea.
Meci nebun, cu final încins
Judecând meciul prin prisma locurilor din clasament, doi de CFR și 16 de Rapid, clujenii au început prea relaxați partida. „Aroganța (apatia) ardeleană” s-a lovit însă de foamea de rezultate din sufletele „giuleștenilor” și a fost taxată încă din minutul 10. Atunci, Rada l-a faultat în careu pe Boukaka, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Căpitanul feroviarilor, Felgueiras, a respins în primă instanță penalty-ul executat de Pancu, însă apoi „veteranul” Rapidului a trimis în plasă, mingea respinsă portughez, deschizând scorul: 1-0. Golul i-a trezit la realitate pe

ceferiști, iar antrenorul Miriuță a dat startul unei curse de urmărire pentru egalare și calificare.
Cum se întâmplă deseori în astfel de situații, când o echipă e obligată să construiască și alta poate sta la cutie, pentru a încerca să dea lovitura pe contraatac, misiunea CFR-ului a fost complicată. A fost nevoie de risipă de efort, de multe ocazii ratate și de asumarea riscului de a fi surprinși pe contraatac de giuleștenii care au avut câteva oportunități să își majoreze avantajul și să închidă jocul. Verdictul fotbalului a fost însă „drept” în cele din urmă și clujenii au întors rezultatul în ultimele 11 minute de joc. Faza golului egalizator a pornit de la o pasă inspirată a lui Chanturia, urmată de centrarea perfectă a lui Tiago Lopes și de infiltrarea oportună a lui Dore (79) care a reluat imparabil în plasă, 1-1. Golul calificării a picat în minutul 86 și a fost marcat de omul meciului, Chanturia. Georgianul s-a aflat la locul potrivit după ce Bornescu a scăpat o minge din duelul cu F. Dore şi a înscris cu un şut puternic, sub transversală, 1-2. Finalul a fost tensionat, cu faulturi urâte, îmbrânceli, multe galbene și eliminarea lui F. Dore (min. 91), pentru cumul de cartonașe.
Rezultatele complete ale optimilor Cupei României
Oţelul - Pandurii 2-3
Rapid CFR Suceava - Petrolul 2-3
Rapid Bucureşti - CFR Cluj 1-2
CSU Craiova - Viitorul 2-1
ASA Târgu-Mureş - Ceahlăul 4-0
FC Braşov - Universitatea Cluj 1-3
CSMS Iaşi - Steaua 0-1
CS Mioveni - Dinamo 1-0

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.