CFR Cluj a suferit a doua înfrângere a sezonului pe teren propriu și a treia în total în actualul campionat, scor 1-2 (1-1) cu FC Brașov, iar antrenorul Vasile Miriuță a dat vina pe situația financiară de la club. Explicația e sărăcăcioasă și simplistă, întrucât jucătorii erau neplătiți și la victoria cu Dinamo de acum două runde, după care tehnicianul mai că le-a ridicat statuie. Diferența, dincolo de cele două săptămâni în plus de neplată, este că un meci cu Dinamo e ofertant pentru creșterea cotei fotbaliștilor, în vreme ce unul cu „stegarii” e lipsit de astfel de veleități.
Start în viteză, frână de la arbitru
Feroviarii au început perfect, au condus cu 1-0 și puteau să-și majoreze avantajul, întrucât au avut multe ocazii foarte clare. După un gol anulat eronat pentru ofsaid, CFR a beneficiat de un penalti, ușor acordat, după un fault al lui Serginho asupra lui Ivanovski, iar Chanturia (min. 6) l-a transformat cu precizie. La 1-0, clujenii au exercitat un adevărat asediu la poarta adversă și puteau

duce scorul la trei sau patru zero. Însă, mingea fie a refuzat să intre în poartă, fie a fost oprită de portarul brașovenilor, Marinescu, care a făcut minuni între buturi. Iar ca scenariul muncii de pomană să fie complet, în penultimul minut al primei reprize, ocaziile s-au răzbunat. Adrian Comănescu a acordat, oarecum în compensație, penalti pentru un henț al lui Ivanovski, iar Constantinescu (min. 44) a reușit egalarea.


Istorie tristă
CFR a dat impresia că muncește pentru a drege busuiocul în primele minute după pauză, dar treptat-treptat elanul s-a stins, viteza s-a redus, limpezimea a dispărut. „Boala” ceferiștilor  a fost imediat percepută de echipa adversă, iar FC Brașov a profitat și a marcat golul victoriei. Autor a fost același Constantinescu (min. 82) care a reușit o execuție frumoasă de la marginea careului, șutul său în diagonală, învingându-l pe Felgueiras. „Stegarii” au reușit astfel prima victorie împotriva CFR-ului, la Cluj, și au semnat astfel un moment istoric trist pentru feroviari.
Minune nesperată
Adrian Szabo, antrenorul brașovenilor, a arătat încă din start că echipa sa s-ar fi mulțumit și cu un punct și că victoria e un fel de minune la care nici nu s-au gândit. „Înaintea jocului ne gândeam că ne-ar mulțumi și un scor de egalitate, iar acum suntem foarte fericiți pentru cele trei puncte. Pentru noi, orice punct este important, iar acestea sunt istorice, mai ales că, din câte știu, FC Brașov nu câștigase de foarte mult timp contra CFR-ului, la Cluj. Și la noi sunt probleme financiare, dar eu lucrez foarte ușor cu jucătorii, pentru că mă preocup de antrenamente, nu de situația banilor”, a afirmat tehnicianul echipei FC Brașov.
Imposibila performanță fără bani
Vasile Miriuță, antrenorul feroviarilor, a deschis cutia Pandorei, afirmând că eșecul a fost cauzat de problemele financiare de la club. „Băieții sunt neplătiți de luni de zile, iar așa nu se poate face performanță. Ce să ne mai ascundem? Jucătorii au ajuns la capătul răbdării, iar când vin la antrenament sunt mai preocupați de când le vor intra salariile decât de pregătire. Ionuț Rada e neplătit de șase luni jumătate, mai are un pic și va fi ca o femeie gravidă care stă să nască. În România nu există lege, nu există sindicat care să ne apere, cât să mai lucrăm fără să fim plătiți”, a spus Miriuță, pe un ton indignat.
Dincolo de reacția președintelui Iuliu Mureșan care l-a avertizat să fie atent la ce declară, afirmațiile tehnicianului Miriuță vin într-un moment nepotrivit. E drept că nu se poate face performanță fără bani și că e normal ca jucătorii neplătiți să nu aibă un randament optim. E drept că în România legea e călcată în picioare și poți să fi pus la zid cu dreptatea în mână. Dar de ce nu a recunoscut Vasile Miriuță existența acestor probleme financiare după victoria cu Dinamo, când jucătorii chiar avuseseră o tentativă de grevă înainte de meci? De ce ele sunt servite ca explicații acum după un eșec cu o echipă mai slabă și nu au fost prezentate atunci, când tehnicianul i-a lăudat pe jucători și a spus că aceștia nu s-au antrenat din cauza lui, pentru că a venit soția în vizită și l-a reținut în cameră două zile? Poate pentru că e mai simplu să dai vina pe problemele financiare când dai de greu, decât să admiți că echipa a făcut un joc slab din mai multe cauze printre care și cele financiare. Poate…..
CFR Cluj: Felgueiras - Lopes, Larie, I. Rada, Camora - Monroy, Christian (Muniru '74)- Chanturia (Păun '69), Ivanovski, Fl. Costea (Jakolis '46) - Guima. Antrenor: Vasile Miriuţă
FC Braşov: Marinescu - Vagner (Străuţ '76), Machado, Leko, Serginho - Moraru - Constantinescu (C. Munteanu '90+3), Madeira, Aganovici, Enceanu - L. Ganea (Ciocâlteu '90+1). Antrenor: Adrian Szabo
Arbitri: Adrian Comănescu - Octavian Şovre, Daniel Mitruţi - Cătălin Buşi
Observatori: Cornel Sorescu, Cristian Vasc.

sursa foto: www.cfr1907.ro

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.