Echipa universitară se situează pe locul secund într-o ierarhie a numărului de jucători folosiți în turul de campionat al Ligii I, sezonul 2014-2015, dată publicității de LPF. Antrenorii alb-negrilor au apelat la serviciile a 30 de jucători în cele 17 meciuri din tur, astfel că gruparea studenților este devansată în ierarhia „instabilității” doar de Oțelul Galați care a folosit 33 de fotbaliști.
Căutări continue
Cei mai mulți fotbaliști a utilizat în ediția curentă a turului de campionat Oțelul Galați, gruparea de la malul Dunării apelând la 33 de jucători. Gălățenii sunt urmați în acest clasament de Universitatea Cluj, CSMS Iași și Universitatea Craiova, cu câte 30 de fotbaliști folosiți în cele 17 etape. Pe locurile următoare se situează Viitorul cu 29, Rapid cu 28, Concordia cu 27, Steaua și Petrolul cu 26, FC Botoșani cu 25, Dinamo, ASA Târgu Mureș si CFR Cluj cu 24, Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, Astra Giurgiu și Ceahlăul cu 23. În fine, la polul opus se află

Pandurii Târgu Jiu cu doar 22 de fotbaliști având minute jucate pe toată durata turului.
Aproape 500 de jucători, peste 100 de debutanți
După scurgerea celor 17 etape ale turului actualei ediții a Campionatului Național Liga 1, cele 18 echipe au folosit nu mai puțin de 465 de jucători care au bifat cel puțin o prezență. Din cei 465 de fotbaliști, 102 au debutat pe prima scenă din România. Și aici, tot Oțelul Galați conduce un astfel de clasament, cu 13 jucători debutanți, urmată de FC Botoșani cu 11 și Concordia Chiajna cu 10. Interesant de menționat e că singura echipă fără debutanți este Steaua, campioana de toamnă. Cinci fotbaliști au evoluat în acest tur de campionat pentru două echipe. E vorba de Breeveld (Pandurii Tg. Jiu/Steaua), Târnăcop (U Cluj/ CS U Craiova - FOTO), Emil Jula (U Cluj/Oțelul), Neacșa (CS U Craiova/ Viitorul) și Grădinaru (Steaua/Oțelul).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.