Gruparea din Gruia a apelat la soluția de avarie pentru a face față crizei financiare și a devenit al şaptelea club din Liga I care a intrat în insolvenţă în ultimii doi ani. Tribunalul Specializat Cluj a admis, azi, cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, iar „feroviarii” se alătură grupului cluburilor afectate de criză format din echipele Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi FC Dinamo. Dintre acestea, Gloria Bistrița și FC Vaslui și-au încetat activitatea și au fost excluse din competițiile organizate de FRF.
Adio cupe europene
CFR ocupă locul doi în Liga I la finalul turului, după Steauă, însă indiferent de rezultatele din retur nu poate participa în cupele europene, deoarece conform
regulamentelor UEFA o echipă nu are acest drept în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri. Mai mult, din cauza întârzierilor la plata salariilor jucătorilor și a altor obligații financiare, CFR Cluj riscă o depunctare drastică, de până la 24 de puncte, în clasamentul Ligii I.
Acceptare în regim de urgență
Tribunalului Specializat Cluj a admis deschiderea procedurii de insolvenţă, azi, la al doilea termen în dosarul înregistrat de oficialii cubului CFR Cluj în data de 29 ianuarie 2015. „Instanța admite cererea formulată de debitoarea FC CFR 1907 Cluj SA și dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei. Se numeşte administrator judiciar provizoriu firma RTZ & PARTNERS SPRL”, se arată în soluţia Tribunalului Specializat Cluj publicată pe portalul instanţelor.
Administratorul judiciar provizoriu are obligaţia de a depune în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă. Clubul a fost obligat să pună la dispoziţia administratorului judiciar provizoriu toate informaţiile şi documentele cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. Administratorul judiciar are obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor clubului, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 23 martie 2015, iar termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 13 aprilie 2015.