CFR Cluj a pierdut două puncte în meciul din deplasare cu FC Viitorul, scor 2-2 (1-2), din prima etapă a Ligii I, din cauza arbitrajului spurcat al centralului Sebastian Colţescu. După 2-0 pentru vișinii, arbitrul din Craiova a acordat două penaltiuri gazdelor, cel puțin unul fiind incorect, și a refuzat o lovitură de pedeapsă clujenilor, pentru un henț clar în careu. În ciuda rezultatului nedrept, feroviarii din Ardeal au câștigat încredere pentru etapele viitoare, întrucât sunt învingătorii morali ai jocului și au avut un start de sezon promițător.
Două gafe și trei faze controversate
Pregătiți să sărbătorească debutul pe noul stadion construit de patronul-antrenor Gică Hagi la Ovidiu, jucătorii Viitorului au evoluat cu trac în debutul partidei, iar CFR i-a taxat prompt. Tade (min. 12, foto) a marcat simplu, din apropierea careului mic, dintr-o centrare a lui Neluţ Roşu, care a ajuns la destinație din cauza unei gafe a lui Filip. Peste doar trei minute, Guima a înscris din

alunecare, tot din careu, după o centrare a lui Tiago Lope, scăpat pe banda dreaptă în urma unei greșeli uriașe a lui Ganea.
La acest scor, a devenit vizibil arbitrul Sebastian Colțescu, care a acordat două penaltiuri discutabile pentru gazde și a refuzat unul CFR-ului. Întâi, craioveanul a arătat punctul cu var în minutul 32, când Goian l-a obstrucționat ușor pe Hodorogea la intrarea în careul clujean, decizia fiind controversată. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de „veteranul” Florin Cernat, iar scorul a devenit 1-2. La începutul reprizei secunde, în minutul 51, Colțescu a gafat în mod evident, refuzând un penalti CFR-ului, după ce lovitura liberă executată de Tiago a lovit mâna lui Mitrea în careul. Ultimul cartuș al lui Colțescu, în acest meci, a pușcat în minutul 55, când acesta a acordat un nou penalti discutabil gazdelor, după un duel între Tănase și Petrucci pentru care 99 la sută dintre arbitri nu dau nimic. Acelaşi Cernat (min. 56) a transformat lovitura de pedeapsă și a adus un egal, 2-2, nedrept și nemeritat Viitorului. CFR a forța golul victoriei în ultimele minute, însă a rămas doar cu bucuria unui joc de calitate care promite un parcurs bun în noul sezon.
FC Viitorul: Buzbuchi - Hodorogea, Cr. Munteanu (Marin '46), Mitrea, Cr. Ganea - Benzar, Filip - Aganovici (Achim '71), I. Hagi (Mitriţă '54), Cernat - Fl. Tănase. Antrenor: Gheorghe Hagi
CFR Cluj: Marc - D. Filipe, Larie, Goian, Camora - Tiago Lopes, Roşu (Mureşan '78), Petrucci, Jakolis - Tade, Guima (C. Lopez '70). Antrenor: Francisc Dican.
Cartonaşe galbene: Hodorogea '49, Filip '73, Cr. Ganea '82 / Camora '23, Petrucci '56, Filipe '61, Tade '67, Larie '78, C. Lopez '86.
Arbitrii: Sebastian Colţescu (central), Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu (asistenţi).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.