ASA Tg. Mureș, proaspăta deținătoare a Supercupei României, a remizat, scor 0-0, acasă, cu Dinamo, în a doua  partidă cu pretenții de derbi din prima etapă a Ligii I de fotbal. Astfel, și vicecampioana a debutat în noul sezon cu o remiză albă, obținută pe fondul unui joc neconvingător, la fel ca și campioana, Steaua. Partida de pe Mureș a consemnat al șaselea rezultat de egalitate al etapei inaugurale din tot atâtea meciuri disputate.
Fotbal cu pipeta
Câștigarea primului trofeu din istoria clubului din Tg. Mureș a avut un efect mai slab decât necazurile financiare provocate de blocarea conturilor de către ancheta DNA. Tribunele Stadionului „Trans-sil” au fost mai puțin pline decât ar fi meritat echipa pentru performanța istorică din Supercupa României, iar jocul trupei antrenate de Vasile Miriuță a fost pe măsura entuziasmului minim ardelenesc din tribune. Poate… suporterii se gândeau că după o așa ispravă și în asemenea condiții financiare instabile va urma declinul, iar jucătorii aveau în minte că ei au realizat deja maximum posibil și de acum sunt absolviți de

obligații și pot să joace la randament redus.
În aceste condiții psihologico-financiare, meciul a oferit spectacol fotbalistic cu pipeta, fazele de poartă și ocaziile de gol fiind sublime, dar lipsind aproape cu desăvârșire. ASA a dominat prima repriză și a avut o unică ocazie de a marca, însă portarul Cerniauskas a respins mingea trimisă de Gabi Mureșan. Dinamo a echilibrat jocul după pauză, astfel că echipele s-au anihilat reciproc. În minutul 90+2, Hanca a marcat pentru ASA Târgu Mureş, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Emblematică pentru nivelul scăzut al partidei este execuția mijlocașului olandez de la Dinamo, Van Haaren, care a trimis mingea peste poartă și peste tribunele stadionului.
ASA Tg. Mureș — Dinamo București 0-0
ASA Târgu Mureş: Stăncioiu - Golanski, M. Constantin, Bejan, Balic -G. Mureşan, Brandan - Manolov (N'Doye '58), Louis Pedro (Hanca '52), Gorobsov - Axente (Jurado '74). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Dinamo: Cerniauskas - Feussi, A. Marc, Mevlja, Fai - Vojnovici, I. Şerban (Nedelcearu '46) - Gavrilă, C. Matei (Van Haaren '60), V. Lazăr (Moldoveanu '70) - M. Alexe. Antrenor: Mircea Rednic
Cartonaşe galbene: Balic '31 / Feussi '37, Matei '57, Fai '84, Nedelcearu '90+3
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); asistenți: Dragoș Mihai Iliescu (Craiova), Daniel Mitruți (Craiova).
Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) - CCA, Romulus Gabor (Hunedoara) - LPF

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.