Peste 250 de suporteri ai clubului FC Bihor s-au adunat miercuri, 4 februarie, în Piaţa Unirii din Oradea, în semn de solidaritate cu clubul orădean, aflat într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Organizat de Asociaţia Suporterilor FC Bihor, mitingul a strâns atât membri ai galeriei și sportivi, cât şi orădeni de rând sau diferite personalităţi ale orașului și a le clubului, precum Emerich Jenei, în ciuda ploii dese şi au unui timp destul de friguros. Prin această primă acţiune organizatorii speră să atragă atenţia factorilor de decizie pentru a se implica în salvarea clubului de fotbal, care trece prin cea mai critică perioadă a existenţei sale. Un alt marş este anunţat pentru vineri după amiază, iar un al treilea pentru sâmbătă.
Sloganuri anti-primar
Încă de la început, membrii galeriei FC Bihor au scandat sloganuri pro club şi împotriva Primăriei, care s-a retras din acţionariatul clubului. „Inimile noastre cântă-n cor, FC Bihor”, „Este eternă, este roş-albastră, FC Bihor, echipa noastră”,  „Orice ar fi, te vom iubi, lângă tine noi vom fi” şi „Să vină primarul!” au scandat cei prezenți. O parte dintre suporteri au ţinut în mâini steagurile echipei şi au afişat două bannere de câţiva metri, cu mesajele „Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare” şi „FC Bihor trăieşte prin noi”. De asemenea, câţiva copii de la echipele de la centrul de juniori au desfăşurat un steag de câţiva metri al clubului, în culorile tradiţionale de roşu şi albastru. „Dacă suporterii au făcut acest gest pentru noi, am făcut şi eu acest gest să fiu alături de ei, la această manifestaţie. N-am venit în calitate de preşedinte, am venit în calitate de susţinător al acestui club. Nu numai această manifestaţie, dar şi zbaterile noastre care au fost în această săptămână, ar trebui să aibă un efect pozitiv pentru club. Am solicitat şi solicit încă o dată tuturor societăţilor care consideră şi pot să fie alături de noi, acum în ultimul ceas, să vină la noi la club până nu e prea târziu, ca să putem face o analiză a sumelor care se vor strânge pentru salvarea acestui club”, a declarat preşedintele clubului, Viorel Nemeş.
Emeric Jenei (ex-jucător şi membru în conducerea clubului), Sandor Kulcsar (fost jucător de valoare), Florin Fărcaş (ex-jucător şi antrenor), Sorin Husăsan (fost copreşedinte) și Şerban Morcan, fost preşedinte al FC Bihor, i-au susținut pe cei din staff-ul actual al FC Bihor, în frunte cu preşedintele Viorel Nemeş, antrenorii Călin Cheregi, Lucian Ciocan şi Vasile Sin, de la echipa mare, precum şi întregul colectiv al antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori. „Păcat că a fost un timp destul de nefavorabil pentru a face o demonstraţie adevărată şi din suflet, pentru că văd că indiferent de ce se întâmplă, totuşi Bihorul are susţinători şi susţinători adevăraţi. Păcat că ei vorbesc în faţă, iar în spate nimeni nu se ocupă de sportul din Oradea. Asta înseamnă că pe cei care ar trebui să conducă nu numai oraşul, ci şi sportul, nu prea-i interesează", a declarat Emerich Jenei. Mitingul a durat circa o oră şi s-a încheiat fără incidente.   

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.