Unicul arbitrul hunedorean care fluieră în prezent și la meciuri din Liga I, Denis Haidiner, din Hunedoara, a fost  reţinut pe o perioadă nedeterminată de la delegările din campionatul Ligii a IV-a. Sancțiunea a fost luată de Comisia Județeană a Arbitrilor și are la bază memoriul depus la AJF Hunedoara de clubul CNS „Cetate” Deva. Oficialii deveni pretind că Haidiner ar fi viciat rezultatul meciului cu Jiul Petroșani, pierdut cu 1-2, în deplasare, de echipa lor și că antrenorul lor Marius Sîrbu ar fi fost trimis în tribune și, apoi, amendat în mod nejustificat.
Și cei mai buni pot greși
Grigore Macavei, președintele Comisiei Județene de Arbitri Hunedoara, a admis că Haidiner a comis unele greșeli la acea partidă și a precizat că el a fost reținut de delegări pentru o perioadă nedeterminată. Șeful arbitrilor hunedoreni a atras însă atenția că greșelile tânărului arbitru de 24 de ani puteau fi comise de orice alt arbitru, motiv pentru care Haidiner nu trebuie pus la zid, ci trebuie încurajat să își îmbunătățească prestațiile. „Nota primită de Haidiner de la observatorul partidei,  Adrian Radu, a fost de 7,9. Raportul acestuia și cd-ul cu înregistrarea partidei au dus la concluzia că arbitrul a comis unele greșeli. Pe înregistrarea video se vede că la o fază în careu de care arbitrul a fost foarte aproape ar fi fost penalty, dar e posibil ca din unghiul în care era el să nu fi observat contactul. Chiar dacă a greșit,

Citeşte mai departe...

Meciurile noului sezon al Ligii A Realsport sunt mult mai echilibrate decât în precedentele ediții, întrucât sunt mai multe echipe cu pretenții, iar grupările fruntașe se impun mai greu chiar și în fața adversarelor mai slab cotate. În schimb, în Liga C, nou-înființata echipă Cocoșul de aur face legea, având punctaj perfect după patru runde și un golaveraj de invidiat, 47-7.
O perfectă, trei-patru cu pretenții
Nou venită în competiția de la Realsport, formația Phoenix Hunedoara este singura care are punctaj maxim după primele patru runde ale Ligii A. Hunedorenii au dispus în runda din week-end de Grawe Deva cu scorul de 3-1, după un meci mai echilibrat decât o arată scorul în care învinșii au condus cu 1-0. Pe locurile următoare de pe podium se află Autokris Hunedoara și campioana Avantaje Deva, ambele cu câte zece puncte din 12 posibile. Atât Autokris, cât și Avantaje au trăit periculos în etapa de duminică, obținând victorii cu emoții la scoruri strânse, 3-2 cu Roben Hațeg pentru hunedoreni și 4-2 cu Inter Călan pentru deveni. Pera BMW, o altă favorită de întrecerii are numai nouă puncte, întrucât a fost învinsă cu 0-1 de PRO HD în meciul restanță din etapa a III-a, deși a trecut cu 8-2, duminică, de Tikva Construct.

Citeşte mai departe...

Cea mai aspră sancțiune dictată  de Comisia de Disciplină a A.J. Fotbal Hunedoara în ședința ordinară a din această săptămână a fost încasată de un jucător junior. Ș.M. de la Hercules Lupeni, care era recidivist la abateri disciplinare, a fost sancționat cu nouă jocuri suspendare și cu 200 de lei penalitate sportivă, pentru scuiparea arbitrului. Îngrijorător este că și în urmă cu două săptămânii tot juniorii au fost primii la suspendări pentru indisciplină, astfel că liga juniorilor din fotbalul județeană se „remarcă” prin huliganism nu prin sportivitate și performanțe.

Fără performanțe, dar cu tupeu murdar

Fotbalul juvenil hunedorean are mari restanțe la producerea de jucători de valoare, însă se face remarcat prin acte de huliganism. Ca dovadă, competiția juvenilă a Ligii a IV-a Hunedoara trimite tot mai des „clienți” în fața Comisiei de Disciplină, în condițiile în care cluburile de la acest nivel nu au mai scos de mult la rampă vreun fotbalist care să facă pasul spre eșaloanele superioare. E drept că absența performanțelor la „inventarea” de jucători poate fi pusă pe seama sărăciei, dar lipsa bunului simț al acestora nu are nici un fel de explicație rezonabilă.

Citeşte mai departe...

Avantaje, ocupanta primului loc în Liga A RealSport, a remizat, scor 1-1, cu Pera BMW, în derbiul etapei de duminică a Campionatului de Minifotbal al Devei. Împărțirea punctelor între cele două pretendente la titlu este favorabilă campioanei C.S.D. care a dispus de Quasar cu scorul de 5-2 și a egalat-o la puncte pe Avantaje.

Spectacol de cinci stele

Obligată să câștige pentru a rămâne în cursa pentru primul loc, trupa lui Ovidiu Ioiescu a jucat mai ofensiv și a avut mai multe ocazii de a marca. Avantaje a răspuns cu un joc tacticizat, la care a adăugat mult pragmatism şi experienţa superioară a jucătorilor săi, iar la final scorul a fost egal, 1-1.

Dirijorul de la Avantaje,  Boloş (min. 9), a dat tonul la ocazii, însă portarul Florea a fost la post. Replica grupării Pera BMW a venit de la Uruci, dar şi celălalt portar, Cimporescu, și-a salvat echipa. După cele două ocazii, ambele echipe au jucat prudent, temându-se parcă să nu calce greșit. Totuși, plusul de elan al ocupantei locului trei s-a concretizat în gol în minutul 22. Atunci, Popesc s-a aflat la locul potrivit și a împins în poartă o minge venită de la Tomoioagă.

Avantaje a rămas cu picioarele pe pământ și după pauză a început cursa pentru egalare. La prima mare ocazie, Pribac (min. 27) a ratat incredibil cu poarta goală. Trei minute mai târziu, neglijarea defensivei era să-i coste pe băieții lui Cristi Glodeanu, dar portarul Cimporescu s-a opus cu succes la ocaziile lui Tomoioagă. Apoi, ocaziile ratate d ecei de la Pera BMW s-au răsbunat și Avantaje a reușit egalarea. Mureşan a executat rapid, pe colțul scurt, un corner, iar Boloş (min. 38)  a marcat cu o execuție simplă din careu. Final a fost interzis cardiacilor și i-a avut în prim-plan pe cei doi portari Cimporescu şi Florea care au fost adevărați îngeri păzitori. Florea și-a salvat echipa chiar de la eșec, întrucât a apărat și o lovitură de penalitate executată de Mureşan (min. 46), iar scorul a rămas egal, 1-1.

Citeşte mai departe...

Liga 4

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.