Cea mai aspră sancțiune dictată  de Comisia de Disciplină a A.J. Fotbal Hunedoara în ședința ordinară a din această săptămână a fost încasată de un jucător junior. Ș.M. de la Hercules Lupeni, care era recidivist la abateri disciplinare, a fost sancționat cu nouă jocuri suspendare și cu 200 de lei penalitate sportivă, pentru scuiparea arbitrului. Îngrijorător este că și în urmă cu două săptămânii tot juniorii au fost primii la suspendări pentru indisciplină, astfel că liga juniorilor din fotbalul județeană se „remarcă” prin huliganism nu prin sportivitate și performanțe.

Fără performanțe, dar cu tupeu murdar

Fotbalul juvenil hunedorean are mari restanțe la producerea de jucători de valoare, însă se face remarcat prin acte de huliganism. Ca dovadă, competiția juvenilă a Ligii a IV-a Hunedoara trimite tot mai des „clienți” în fața Comisiei de Disciplină, în condițiile în care cluburile de la acest nivel nu au mai scos de mult la rampă vreun fotbalist care să facă pasul spre eșaloanele superioare. E drept că absența performanțelor la „inventarea” de jucători poate fi pusă pe seama sărăciei, dar lipsa bunului simț al acestora nu are nici un fel de explicație rezonabilă.

Nici pasiunea cu care se joacă la această vârstă (14-18 ani), nici rivalitatea, nici chiar posibila eroare a unui arbitru nu justifică ceea ce fac juniorii care ajung să fie judecați de Comisia de Disciplină. Jucătorul Ș.M. de la Hercules Lupeni l-a scuipat pe arbitrul întâlnirii cu Jiul Petroșani, pierdute, acasă, de echipa sa cu 1-2, în etapa trecută a Ligii a IV-a Hunedoara. În urma acestui gest lipsit de sportivitate și bun-simț, tânărul fotbalist, care era și recidivist la capitolul abateri disciplinare, a fost eliminat, iar Comisia de Disciplină l-a sancționat cu nouă jocuri suspendare și cu 200 de lei penalitate sportivă. Pentru primirea celui de al doilea avertisment în cursul aceluiași joc dintre Hercules și Jiul, jucătorul I.M. de la gruparea din Lupeni a fost sancționat cu o etapă de suspendare.

În aceeași rundă, la partida de juniori dintre Victoria Călan și CSM Dacia Orăștie, scor 2-7, doi jucători au avut o altercație în urma căreia au ajuns la judecata Comisiei de Disciplină. Jucătorul B.C. de la formația din Orăștie a fost pedepsit cu trei jocuri suspendare și 40  lei penalitate sportivă, pentru lovirea cu pumnul a unui adversar, iar jucătorul I.E. de la echipa gazdă s-a ales cu două etape de și 35 de lei penalitate sportivă, pentru că a ripostat la agresiunea unui adversar.

În urmă cu două săptămâni, cei mai mulți „clienți” ai Comisiei de Disciplină au fost tot  juniori. Echipa de juniori C a clubului Hanzi Deva a fost amendată cu 200 de lei și sancționată cu pierderea unui meci cu 3-0, pentru refuzul de a continua jocul, iar trei juniori de la Hercules Lupeni au încasat opt etape de suspendare pentru jigniri la adresa arbitrului ori durități.

Aceste realități triste ar trebui să reprezinte serioase semnale de alarmă pentru diriguitorii fotbalului județean, întrucât dac nu se intervine situația se poate agrava.

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.