Meciurile noului sezon al Ligii A Realsport sunt mult mai echilibrate decât în precedentele ediții, întrucât sunt mai multe echipe cu pretenții, iar grupările fruntașe se impun mai greu chiar și în fața adversarelor mai slab cotate. În schimb, în Liga C, nou-înființata echipă Cocoșul de aur face legea, având punctaj perfect după patru runde și un golaveraj de invidiat, 47-7.
O perfectă, trei-patru cu pretenții
Nou venită în competiția de la Realsport, formația Phoenix Hunedoara este singura care are punctaj maxim după primele patru runde ale Ligii A. Hunedorenii au dispus în runda din week-end de Grawe Deva cu scorul de 3-1, după un meci mai echilibrat decât o arată scorul în care învinșii au condus cu 1-0. Pe locurile următoare de pe podium se află Autokris Hunedoara și campioana Avantaje Deva, ambele cu câte zece puncte din 12 posibile. Atât Autokris, cât și Avantaje au trăit periculos în etapa de duminică, obținând victorii cu emoții la scoruri strânse, 3-2 cu Roben Hațeg pentru hunedoreni și 4-2 cu Inter Călan pentru deveni. Pera BMW, o altă favorită de întrecerii are numai nouă puncte, întrucât a fost învinsă cu 0-1 de PRO HD în meciul restanță din etapa a III-a, deși a trecut cu 8-2, duminică, de Tikva Construct.

În acest context, cele patru grupări aflate acum în careul de ași și chiar și PRO HD care e pe locul cinci sunt relativ la același nivel valoric, astfel că există premise ca situația în clasament să se schimbe în orice moment.
Cocoși adevărați
Spre deosebire de adrenalina echilibrului și a surprizelor din Liga A, în Liga C farmecul minifotbalului este asigurat de numărul mare de goluri marcate. În acest sens excelează echipa Cocoșul de aur, formație nou-înființată, dar care e lidera clasamentului cu un punctaj perfect și un golaveraj de 47-7.  Creată pe scheletul unor foști jucători ai multiplei campioane Castelo, gruparea Cocoșul de aur se remarcă prin experiența sau personalitatea componenților săi, unii fiind foști fotbaliști, alții fiind persoane cu funcții publice sau afaceri de succes. Golgheterul echipei este arbitrul Edy Kovacs, care activează în Liga I de futsal, iar „sufletul” este Alin Cîrstoiu, fos arbitru, actual observator în primul eșalon al futsalului românesc. În ultima etapă, Cocoșul de Aur a făcut instrucție cu Golden Team, câștigând cu scorul de 8-1.  Tempoul impus de „cocoși” este menținut deocamdată doar City Taxi Deva, echipă fostă în Liga I, care are și ea punctaj maxim, dar  golaveraj mai modest de doar 34 -9.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.