Unicul arbitrul hunedorean care fluieră în prezent și la meciuri din Liga I, Denis Haidiner, din Hunedoara, a fost  reţinut pe o perioadă nedeterminată de la delegările din campionatul Ligii a IV-a. Sancțiunea a fost luată de Comisia Județeană a Arbitrilor și are la bază memoriul depus la AJF Hunedoara de clubul CNS „Cetate” Deva. Oficialii deveni pretind că Haidiner ar fi viciat rezultatul meciului cu Jiul Petroșani, pierdut cu 1-2, în deplasare, de echipa lor și că antrenorul lor Marius Sîrbu ar fi fost trimis în tribune și, apoi, amendat în mod nejustificat.
Și cei mai buni pot greși
Grigore Macavei, președintele Comisiei Județene de Arbitri Hunedoara, a admis că Haidiner a comis unele greșeli la acea partidă și a precizat că el a fost reținut de delegări pentru o perioadă nedeterminată. Șeful arbitrilor hunedoreni a atras însă atenția că greșelile tânărului arbitru de 24 de ani puteau fi comise de orice alt arbitru, motiv pentru care Haidiner nu trebuie pus la zid, ci trebuie încurajat să își îmbunătățească prestațiile. „Nota primită de Haidiner de la observatorul partidei,  Adrian Radu, a fost de 7,9. Raportul acestuia și cd-ul cu înregistrarea partidei au dus la concluzia că arbitrul a comis unele greșeli. Pe înregistrarea video se vede că la o fază în careu de care arbitrul a fost foarte aproape ar fi fost penalty, dar e posibil ca din unghiul în care era el să nu fi observat contactul. Chiar dacă a greșit,

Haidiner nu trebuie pus la zid. Oricum, sunt convins că nu a fost nici un fel de rea-intenție. El este cel mai bun produs al arbitrajului hunedorean din ultimii ani și trebuie încurajat să își continue drumul. Ar fi păcat să se piardă și el, la fel cum s-a întâmplat cu alți tineri talentați care au renunțat la arbitraj din cauza mizeriilor care se întâmplă la meciuri. Este știut faptul că de multe ori antrenorii și conducătorii de cluburi încearcă să arunce în cârca arbitrilor jocul slab al echipelor lor, deși arbitrii nu au avut nici un fel de greșeli în jocurile respective”, a afirmat Grigore Macavei. Denis Haidiner a debutat la centru în Liga I, în luna mai a acestui an la meciul dintre FC Braşov şi Corona Braşov. Fiu al fostului arbitru şi jucător al Corvinului, Daniel Haidiner, Denis a început arbitrajul la vârsta de 14 ani, la îndemnul tatălui său.  După opt ani de condus partide în ligile inferioare, Denis Haidiner a fost cooptat în „Programul de Tinere Talente 2013”.
Dreptate numai pe jumătate
Decizia îi va bucura probabil pe cei de la CNS „Cetate” Deva și pe antrenorul lor Marius Sîrbu care va fi probabil iertat de amenda de 70 de lei primită după ce a fost trimis în tribune de Denis Haidiner. Însă, rezultatul stabilit atunci va rămâne neschimbat, iar punctele pierdute de deveni în acel joc nu vor fi recuperate.  În memoriul depus la AJF Hunedoara, oficialii de la CNS „Cetate” Deva l-au acuzat pe Haidiner de vicierea rezultatului. „Echipei noastre i s-a refuzat un penalti, i s-a anulat un gol perfect valabil, iar un jucător de la Jiul a fost iertat de eliminare, deși l-a faultat clar pe Lintaru. În plus, golul victoriei cu 2-1 al Jiului a fost marcat după un fault clar la portar”, au reclamat cei de la CNS „Cetate” Deva.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.