Pe lângă cele două titluri de vicecampioană mondială care reprezintă vârful performanțelor sale de până acum, Larisa Iordache s-a mai ales de la Campionatul Mondial din China cu o mare rivală și o foarte bună prietenă. Americanca Simone Biles a devenit „reduta” de depășit la viitoarele competiții, deși relația pe podiumurile de premiere a fost foarte „cordială”, în vreme ce reprezentanta Spaniei care are sânge românesc, Roxana Popa Nedelcu, și-a consolidat statutul de prietenă adevărată.  
„Orice adversar este de bătut”
Larisa Iordache a devenit o stea a gimnasticii mondiale la competiția de la Nanning. Strălucirea ei a fost însă puțin „umbrită”, întrucât dinamovista a fost învinsă în cele trei finale individuale la care a participat de Simone Biles și de propria slăbiciune la bârnă. Fără aceste trei „elemente”, cea care e numită tot mai des „noua Nadia” ar fi fost triplă campioană a lumii. În ciuda gustului dulce-amar al medaliilor

de argint, Larisa a reușit să fie foarte elegantă pe podiumul de premiere unde a stat de două ori alături de Bales. Frământată de absența aurului și hotărâtă să demonstreze că poate mai mult, Larisa Iordache s-a referit și la marea sa rivală din SUA într-o declarație dată chiar pe aeroport la ajungerea în România. „Noua Nadia” a menţionat că Simone Biles, care a câştigat patru medalii de aur la Nanning, poate fi învinsă. „Eu consider că noi ne batem singure. Orice adversar este de bătut, orice gimnastă are zile mai bune şi mai puţin bune”, a explicat Larisa Iordache. Fie ca Larisa să găsească soluții și putere pentru a deveni cea mai valoroasă gimnastă a lumii la Campionatul Mondial „Glasgow 2015” și mai ales la Jocurile Olimpice „Rio 2016”.
Sângele apă nu se face
În contradicție cu „rivalitatea” față de americanca Simone Biles, Larisa și-a consolidat relația de prietenie cu reprezentanta Spaniei care are sânge românesc, Roxana Popa Nedelcu. Cele două s-au încurajat reciproc pe parcursul competiției și au fost alături și la evenimentele mondene (vezi foto dreapta) de la finalul Campionatului Mondial.
Clasament în finala la individual compus: 1. Simone Biles -  60,231; 2. Larisa Iordache - 59,765 de puncte (cu 0,466 mai puțin); 3. Kyla Ross (SUA) — 58,232 p;
Clasamentul finalei de la sol: 1. Simone Biles (SUA) — 15,333 puncte; 2. Larisa Iordache (România) — 14,800;
Clasamentul finalei la bârnă: 1. Simone Biles (SUA) - 15,100; 2. Bai Yawen (China) - 15,033; 3. Aliya Mustafina (Rusia) - 14,166… 5. Larisa Iordache - 14,066 (cu un punct penalizare pentru cădere de pe aparat).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.