Componentele echipei de gimnastică feminină a României au fost „răsplătite” cu mostre de „propagandă ieftină” pentru performanţele de la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Nanning, China. Ca dovadă, sportivele au fost „tratate” cu flori şi felicitări de Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, azi la sediul ministerului, din București.
Doar flori și felicitări, pentru medalii mondiale
Cele șase gimnaste, antrenorii și reprezentanții FRG care au promovat România pe locul nouă între națiunile lumii la ultima ediție a Campionatelor Mondiale au fost tratați cu batjocură de oficialități. Reprezentanta acestora, Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, i-a primit la sediul instituției și le-a oferit, așa de ochii lumii, flori și felicitări. Cu un discurs politicianist de doi bani și

nu unul de fostă mare campioană, Gabriela Szabo a precizat, pentru site-ul oficial al MTS, că „primește cu bucurie sportivii români care se întorc de la competiţii cu medalii şi rezultate deosebite şi care merită să ştie că se bucură de respectul oficialităţilor şi al unei ţări întregi”.
Considerăm că florile și felicitările nu țin nici de cald, nici de foame și nici nu sunt de ajutor în viitor, ci reprezintă „răsplata” specifică autorităților române pentru performanțele sportive de la un Campionat Mondial. În China, bilanțul a fost de două medalii de argint cucerite de Larisa Iordache (la individual compus și sol), locul patru obținut la echipe și locul cinci din finala de la bârnă. Comparativ cu această bătaie de joc, după Campionatele Europene de la Sofia din luna mai și după cele din Belgia, din 2012, sportivele au fost premiate cu sume de bani rezonabile și onorabile. Însă, probabil că acum banii publici sunt în campanie electorală și se utilizează la împărțit de găleți, făină, ulei și alte momeli pentru câștigarea de voturi și nu pentru premierea celor care fac onoarea țării.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.