Cele mai bune 101 gimnaste junioare din țară vor încerca să-și demonstreze talentul, măiestria și nivelul bun de pregătire la Campionatului Național Individual, pentru a face pasul spre marea performanță. Competiția va avea loc pentru al șaptelea an consecutiv la Deva, vineri și sâmbătă, și va pune la bătaie 60 de medalii, la patru categorii de vârstă și pregătire. La start se vor afla, printre altele, junioarele componente ale Lotului Național de la Izvorani și a Lotului de Junioare de la Deva, iar la festivitățile de premiere vor oficia și Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, și președintele FRG, Adrian Stoica.
Concurență maximă la două categorii
Competiția are un rol major, întrucât concurentele aflate la start la acest concurs reprezintă „materia primă” pentru performanțele viitoare. Micile gimnaste partcipante la C.N. de la Deva reprezintă eșalonul care bate la „porțile” marii performanțe, iar viitorul gimnasticii românești se va „cristaliza” prin munca și performanțele lor. Cea mai mare concurență va fi la categoriile junioarelor II, nivel 4 și  junioarelor III, nivel II, unde pe listele de start sunt înscrise câte 32 de sportive de la 19 cluburi din țară. La junioare I, lupta pentru medalii se va da doar între 14 competitoare, iar la categoria junioare II, nivel, 3, vor concura 23 de sportive. Azi, între

orele 10.45 și 18.25 s-au desfășurate antrenamentele oficiale, iar mâine și poimâine, gimnastele vor concura pentru a demonstra că pot deveni viitoarele mari campioane ale României.
Competiția va începe, vineri, la ora 10.30, cu concursul individual compus la cele patru categorii de vârstă: junioare III – nivel II, junioare II – nivel III, junioare II – nivel IV și junioare I. Pentru cele trei medalii puse în joc la fiecare categorie de vârstă se vor întrece 101 sportive de la 19 cluburi din țară și de la loturile naționale, care au obținut calificarea în urma participării la Campionatul Național pe echipe, din luna iunie. Concursul va continua sâmbătă, de la ora 10.00, cu finalele pe aparate în care se vor pune la bătaie câte 12 medalii la fiecare categorie de vârstă.
Deva, „casa” gimnasticii juvenile în ultimii șapte ani
Este pentru al șaptelea an consecutiv (excepție fiind 2013 când nu s-a organizat deloc), când Campionatul Național Individual al junioarelor se desfășoară în Sala Sporturilor din Deva cu sprijinul clubului CNS „Cetate” Deva. Organizatorii s-au străduit ca totul să fie bine pus la punct și să ofere premii cât mai generoase. „Cred că este unul dintre rarele concursuri din România la care se vor acorda premii în bani și obiecte. Sponsorul principal al competiției care asigură premiile în bani și care s-a implicat în organizare este Remedia, iar alături au mai venit din acest an și cei de la DHS Eurosport și Elite Nutriția care vor oferi premii în produse și obiecte”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva.
Parada oficialităților
La întrecerii vor fi prezente oficialități de top ale sportului românesc și nume grele ale gimnasticii. „Gabriela Szabo a confirmat că va fi prezentă la concursul de sâmbătă în calitate de ministru al Tineretului și Sportului, dar și de fostă elevă a școlii noastre, pentru două trimestre în anii 80. Președintele FRG, Adrian Stoica, va fi prezent la concurs, el fiind probabil preocupat de relansarea gimnasticii românești. Inițial au anunțat că vor participa și antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang ca reprezentanți ai campaniei „Țără, țară vrem campioane”, dar se pare că ei nu vor mai veni”, a precizat directorul CNS „Cetate” Deva.
În concurs se vor afla sportive de la Lotul Național de la Deva, Lotul Național de la Izvorani, Farul Constanța, Steaua București, CSS 1 Timișoara, CSS Triumf București, Dinamo București, CSS Bârlad, CSM Onești, CSS 1 Constanța, CSS Galați, CSS Steaua, SCM Bacău, CSM Arad, CSS Buzău, CSS 2 București, Petrolul, CSS Sibiu, CSSG Focșani și CNS „Cetate” Deva.
Programul detaliat al competiției
vineri, 24 octombrie: 10.20-11.50, Concurs individual compus junioare III, nivel 2; 13.10-14.30, Concurs individual compus junioare II, nivel 3; 16.10-17.40, Concurs individual compus junioare II, nivel 4; 19.00-20.00, Concurs individual compus junioare I; sâmbătă, 26, octombrie, 10.20-12.35: finale pe aparate la toate categoriile.
 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.