Vicecampioană mondială la individual compus și sol, la CM 2014 de la Nanning (China), Larisa Iordache este cea mai galonată gimnastă care va participa săptămâna aceasta la cele două competiții internaționale de tradiție care se desfășoară anual în Elveția. „Noua Nadia” va face echipă pentru România cu Marius Berbecar.

Își apără titlurile de anul trecut

Pe lângă blazonul de dublă vicecampioană a lumii, Larisa Iordache trebuie să își apere și cele două titluri de campioană cucerite anul trecut la aceste competiții găzduite de Elveția. Misiunea dinamovistei nu va fi deloc simplă, întrucât pe listele de start se află și alți medaliați la Campionatele Mondiale de gimnastică din China, principala rivală la feminin fiind Daria Spiridonova, din echipa Rusiei, medaliată cu bronz la individual compus și la paralele. La masculin, vedetele concursului vor fi Kenzo Shirai (Japonia, argint la individual compus și la sol) și ucraineanul Oleg Vernaiev (aur la paralele). Sistemul competițional de la ediția a 31-a a Memorialului „Arthur Gander” care va avea loc miercuri, 29 octombrie, la Chiasso (Elveția), este diferit de cel clasic și o poate avantaja pe Larisa. Gimnastele vor evolua la trei din cele patru aparate, astfel că Larisa poate evita o evoluție la paralele, iar cele mai bune șase după primele două aparate se vor califica în finală. La masculin, gimnaștii vor evolua la patru din cele șase aparate, iar după primele

trei se califică în finală doar cei mai buni șase sportivi, nota primită urmând să fie adăugată la punctajul obținut anterior. La start se vor afla opt echipe mixte formate din câte o gimnastă și un gimnast. România va fi reprezentată de Larisa Iordache și Marius Berbecar și va concura cu următoarele echipe: Brazilia (Daniele Hypolito, Mariano Arhur Nory Oyakava), Franța (Youna Dufournet, Axel Augis), Germania (Elisabeth Seitz, Fabian Hambuchen), Japonia (Mai Murakami, Kenzo Shirai), Italia (Carlotta Ferlito, Ludovico Edalli), Rusia (Daria Spiridonova, Nikita Ignatiev), Ucraina (Angelina Kisla, Oleg Verniaiev) și Elveția (Giulia Steingruber, llaria Kaeslin, Caterina Barloggio, Claudio Capelli).  La ediția de anul trecut, Larisa Iordache a câștigat concursul feminin, în timp ce la masculin Andrei Vasile Muntean a ocupat locul al doilea.

Competiția „Swiss Cup” este tot un concurs pe echipe mixte, formate dintr-o gimnastă și un gimnast, și se va desfășura duminică, 2 noiembrie, la Zurich. Sportivii din fiecare formație vor concura unul după celălalt, totalul general fiind stabilit prin cumularea notelor fiecăruia. Ediția de anul trecut a revenit României, reprezentată de Larisa Iordache și Andrei Muntean, așa că și acum tricolorii au obligația de a încerca să apere trofeul. La start se vor afla următoarele echipe: Elveția 1 (Giulia Steingruber/Claudio Capelli), Elveția 2 (Ilaria Kaeslin/Pascal Bucher), Brazilia (Daniele Matias Hypolito/Arthur Nory Oyakawa Mariano), Germania (Elisabeth Seitz/Fabian Hambüchen), Franța (Youna Dufournet/Axel Augis), Italia (Vanessa Ferrari/Andrea Cingolani), Japonia (Mai Murakami/Kenzo Shirai), România (Larisa Iordache/Marius Berbecar), Rusia (Daria Spiridonova/Nikita Ignatiev) și Ucraina (Angelina Kisla/Oleg Verniaiev). Prima ediție a Cupei Elveției a avut loc în 1982, iar gimnaștii români au urcat de 10 ori pe prima treaptă a podiumului.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.