Larisa Iordache, dublă vicecampioană mondială anul acesta în China, pare a avea „interdicție” la medalia de aur chiar și în concursurile unde a triumfat altădată. Ca dovadă, lidera echipei României s-a clasat doar pe locul doi  la „Memorialul Arthur Gander”, desfășurat miercuri seara, la Chiasso (Elveția), deși câștigase trofeul la ediția din 2013. Dinamovista a ratat ultima diagonală la sol și a ales să evolueze de două ori la sărituri, evitând bârna, fiind devansată cu 200 de sutimi de rusoaica Daria Spiridonova.
Mai slab ca la Mondiale
Vicecampioană a lumii la individual compus și sol la Campionatele Mondiale din China, Larisa Iordache a acumulat un total de 43,000 puncte. Rusoaica Daria Spiridonova, dublă medaliată cu bronz în China, la individual compus și paralele, a câștigat concursul cu un punctaj total de 43,200. La ediția de anul trecut, Larisa Iordache câștigase competiția feminină de la „Memorialul Arthur Gander”, desfășurat la Morges.
Acum, Iordache a fost notată, în preliminarii, cu 14,500 la sărituri și cu 13,500 la sol, după ce a ratat ultima diagonală. Apoi, în finală, românca a ales să evolueze din nou la sărituri și nu la bârnă, semn că după ratarea de la Mondiale bârna nu mai e

aparatul favorit, primind nota, 15,000. Daria Spiridonova a obținut 13,300 la sărituri și 15,000 la paralele în preliminarii. Rusoaica a ales să evolueze încă o dată la paralele, în finală și a fost notată cu 14,900. Locul trei la feminin a revenit elvețiencei Giulia Steingruber, cu 42,250 p. În concursul feminin cele opt gimnaste au evoluat la două aparate la alegere în preliminarii și apoi la unul singur, tot la alegere, în finală.
La masculin s-a impus ucraineanul Oleg Verniaiev, cu 62,250 puncte, devansându-i în ierarhia finală pe germanul Fabian Hambuechen, 60,200 p, și pe rusul Nikita Ignatiev, 59,250 p. Românul Marius Berbecar a ocupat locul al patrulea, cu un total de 58,150 puncte (13,200 la inele, 15,100 la sărituri, 15,200 la paralele și 14,650 la paralele în finală). La masculin, gimnaștii au evoluat la patru din cele șase aparate, iar după primele trei s-au calificat în finală doar cei mai buni șase sportivi, nota primită urmând să fie adăugată la punctajul obținut anterior.  
Larisa Iordache are șansa revanșei la Swiss Cup, competiție care este programată duminică, 2 noiembrie, la Zurich, unde va reprezenta România alături de Marius Berbecar.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.