Telenovela demisiilor și revenirii în activitate a galonaților antrenori de gimnastică Octavian Bellu și Mariana Bitang și-a derulat, luni, un nou episod. Retrași de la cârma Lotului Olimpic de gimnastică al României cu surle și trâmbițe, după ce, în luna mai, Octavian Bellu a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR, cei doi au revenit pe baricade, la scurt timp de la încheierea Campionatelor Mondiale din China. Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a confirmat, luni, 3 noiembrie, întoarcerea la lot a antrenorilor cu cel mai impresionant palmares din lume cu declarații care par că vor să arunce praf în ochii lumii.

Oficial, nici n-au plecat

Într-un comunicat oficial postat azi, 3 noiembrie, pe site-ul oficial al FRG și semnat de Adrian Stoica se susține că Octavian Bellu și Mariana Bitang au avut în toată această perioadă o activitate dedicată gimnasticii. „Urmare a unor articole apărute în presă, pentru o corectă informare a opiniei

publice, şi pentru a evita orice fel de speculaţii ulterioare, dorim sa clarificăm faptul că antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu nu au părăsit activitatea de gimnastică, fiind total implicaţi în activitatea de coordonare a Programului Naţional de selecţie din cadrul parteneriatului public-privat sponsorizat de către Petrom, precum şi în activitatea de pregătire directă a lotului olimpic feminin de gimnastică al României”, se arată în comunicat.

În opoziție cu comunicatul oficial stau declarațiile și faptele celor doi antrenori, după pierderea alegerilor la COSR.  Astfel, după alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache, Octavian Bellu afirma că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală. În plus, Mariana Bitang declara, la jumătatea lunii septembrie, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). „Calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat, după Campionatele Europene din luna mai. Este o decizie definitivă”, afirma Mariana Bitang. Și în realitate, chiar dacă șeful FRG spune că Belu și Bitang erau dedicați activității din gimnastică, la Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoţite de antrenorii Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.

În realitate, „și-au clarificat lucrurile

Pe lângă comunicatul oficial, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, luni, că Octavian Bellu şi Mariana Bitang „şi-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei” şi au redevenit antrenori ai lotului feminin. Ni se pare corect faptul că antrenorii și-au revizuit „gândurile – lucrurile”, dar nu înțelegem cum a redevenit antrenori ai lotului din moment ce OFICIAL nici nu au plecat.  „Ei sunt demult în poziţia de antrenori ai lotului naţional. A fost doar o etapă scurtă în care dânşii şi-au clarificat nişte lucruri. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Nu există contracte separate, sunt într-o colaborare”, a declarat Adrian Stoica.

Ca și concluzie, vestea revenirii celor doi antrenorii la Lotul Național este una pozitivă, însă modul cum FRG încearcă să ascundă adevărul după deget este de râsul lumii. Octavian Bellu și Mariana Bitang nu sunt la prima demisie-revenire la Lotul Național, ei părăsind aceste posturi și în alte rânduri.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.