Nadia Comăneci, cea mai cunoscută gimnastă din toate timpurile şi prima sportivă din lume care a luat nota maximă în acest sport, fiind supranumită „Zeița de la Montreal”, a fost felicitată azi, de componentele lotului național feminin de gimnastică al României cu ocazia împlinirii vârstei 53 de ani. Dacă sportivele i-au urat cele bune Nadiei printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, Federația Română de Gimnastică, al cărei președinte de onoare este, a ignorat complet evenimentul, neavând nici măcar un rând despre Nadia pe site-ul oficial.
Urare cu suflet și din suflet
„La mulți ani, Nadia! Marea campioană își serbează azi ziua de naștere. A cucerit lumea și a schimbat această disciplină pentru totdeauna. E cea mai cunoscută sportivă din România de pe întreaga planetă. În gimnastică e considerată și azi etalon al perfecțiunii. Nadia e idol pentru milioane de fetițe care visează să ajungă mari campioane”, au scris gimnastele din Lotul Național, care se pregătește în prezent la Izvorani sub comanda antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang.
Pană de memorie sau ignorare intenționată
În schimb, site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică nu avea nici o urare sau vreo mențiune

despre aniversarea „Zeiței”, până azi la ora 16.00, deși Nadia Comăneci este preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedinte Onorific al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti şi membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Și ca situația să fie și mai „românească”, pe site-ul FRG apare într-un colț urări de bine pentru cei care și-au aniversat ziua cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril. Oficialii FRG vor repeta probabil istoria din cazul cu situația antrenorilor Bellu și Bitang, de acum ceva vreme, și vor publica probabil peste vreo lună o urare, spunând că ei au făcut-o la timp, la fel cum și Bellu și Bitang erau în activitate, deși nu se prezentau la lot.
Palmares de excepție
Celebra gimnastă Nadia Comăneci s-a născut la 12 noiembrie 1961 în Onești, județul Bacău. A început gimnastica la șase ani, cu antrenorii Martha și Bela Karoly, care ulterior au emigrat în Statele Unite. În palmaresul Nadiei Comăneci strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale și nouă de aur la Europene. Este considerată, de specialiști, una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut și una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii. A fost supranumită 'Zeița de la Montreal', după ce, în 1976, a obținut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), una de bronz (sol) și argint cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a devenit prima gimnastă din istorie căreia i s-a acordat 10 într-un concurs. Împreună cu soţul său deţine Academia de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City. În ianuarie 2007, a fost distinsă de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu titlul de cea mai bună sportivă a secolului XX, iar din partea Comitetului Internaţional Olimpic a primit de două ori Ordinul Olimpic.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.