Gimnasta Andreea Munteanu, legitimată la CNS „Cetate” Deva și componentă a Lotului Național, a fost trădată de lipsa de experiență în finalele etapei de Cupă Mondială desfășurate ieri, la Cottbus (Germania). Unica reprezentantă a României în această competiție, aflată în primul an de seniorat, a ocupat locul trei în finala de la bârnă și s-a clasat pe locul cinci la sol, deși în calificări fusese lideră la ambele aparate.

Ratări pe fond emoțional

Andreea Munteanu  a evoluat la adevăratul său potențial numai în calificările concursului din Germania, iar în finale a fost copleșită de emoții. Ca dovadă, în finala de la bârnă, gimnasta de la CNS „Cetate”, care a fost lideră în calificările de sâmbătă, cu un punctaj de 14,800, a fost notată cu 13,750 puncte, după ce a căzut de pe bârnă. Românca a fost devansată în clasament de unguroaica Noemi Makra, 13,925 puncte, și de rusoaica Maria Harenkova, 13,850 puncte. În finala de la sol, Andreea Munteanu a ocupat locul cinci, cu 13,150 puncte, după o nouă ratare, deși și la acest aparat ocupase locul întâi în calificări cu nota 14,000. Victoria a revenit polonezei Marta Pihan-Kulezsa, cu 13,950 puncte, urmată în clasament de Kim Bui (Germania), 13,925 puncte, și de rusoaica Maria Harenkova, 13,750 puncte. Dacă ar fi reușit să repete execuțiile curate din calificări, Andreea Munteanu ar fi triumfat în ambele finale. În calificări, Andreea a prezentat un exercițiu la sol apreciat în mod deosebit, atât prin dificultate (5.8), cât și prin execuție, iar la bârnă a impresionat tot prin dificultatea elementelor, cât și prin calitatea execuției.

La startul celei de a 38- a ediții a „Turneului Maeștrilor”, etapă în „Cupa Challenge FIG”, din Germania s-au aflat peste 200 de gimnaști și 80 de gimnaste din Rusia, Austria, Olanda, Elveția, Spania, Brazilia, Azerbaidjan, Canada, Croația, Cehia, Georgia, Grecia, Islanda, Polonia, Suedia, Uzbekistan, Venezuela ș.a. Andreea Munteanu a fost unica reprezentantă a României.

 

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.