Multipla campioană olimpică și mondială, Cătălina Ponor își dorește să devină prima gimnastă din România cu trei participări la Jocurile Olimpice. Declarația a fost făcută în cadrul unei sesiuni de „Întrebări și răspunsuri” cu fanii și jurnaliștii desfășurată azi pe pagina oficială de Facebook a Lotului Feminin de Gimnastica al României. Sportiva a precizat că primul concurs după revenirea ei la antrenamente va fi amicalul cu Franța care va avea loc la Izvorani, la începutul lunii septembrie.
Motivată de recorduri și imnul național
Cătălina Ponor a revenit de câteva luni în sala de antrenamente de la Izvorani unde se pregătește Lotul Olimpic de gimnastică și are mari șanse să facă parte din echipa României la Campionatele Mondiale de la Glasgow care vor începe peste exact 100 de zile. Cu o carte de vizită impresionantă care cuprinde zeci de medalii la competiții de top, Cătălina încearcă să își demonstreze că la 27 de ani mai poate face performanță și

că poate învinge anumite limite reale sau presupuse din acest sport extrem de solicitant. Întrebată despre resorturile care o motivează să intre în fiecare zi în sala de gimnastică pentru antrenament și să continue chiar și atunci când lucrurile nu merg bine, Cătălina a dezvăluit că își dorește un nou record și că visează să i se mai cânte o dată imnul pentru o medalie câștigată. „Îmi doresc un nou record personal și un nou record în gimnastica feminină românească. Adică să fiu prima gimnastă din România care reușește a 3-a participare la Jocurile Olimpice. Și mă mai motivează faptul că mi-e dor să-mi mai cânte o data imnul”, a pus Cătălina.
Pornire de la zero cu mentalitate nouă
Multipla campioană a făcut mărturisiri și în legătură cu greutățile pe care le întâmpină de la reluarea antrenamentelor, dar și cu nou său mod de a se pregăti. „Cătălina, de unde o pornești când revii după o pauză atât de lungă în sala de gimnastică? Ce este cel mai greu de recuperat? Mobilitatea sau rezistența la efort? ”, a întrebat cineva. „O iei de la zero, începi cu foarte multă pregătire fizică și baza gimnasticii pe care ai învățat-o la patru ani. Rezistența e cel mai greu de recuperat”, a precizat Cătălina. „Cum vedeai gimnastica și sportul de performanta la 16 ani și cum ți se par acestea acum? Ai o alta mentalitate asupra lor acum?”, a sunat o altă întrebare. „La 16 ani, uneori ai impresia că tot ce spune antrenorul e contra ta și că acele multe repetări pe care te pune să le faci nu te duc spre performanță. Acum, mă duc eu la antrenor și îi cer să fac repetări în plus ”, a afirmat Ponor care a precizat că primul concurs după revenirea ei la antrenamente va fi amicalul cu Franța care va avea loc la Izvorani la începutul lunii septembrie.
Umor la trecut și viitor
Prin răspunsurile oferite la alte întrebări Cătălina a dovedit că a avut și are mult umor. Astfel, la întrebarea portalului www.siteuldesport.ro „Care e cea mai „faină” amintire din perioada petrecută în Centrul Olimpic de la Deva?”, Cătălina a afirmat: „Probabil fazele în care noi fugeam la 3 dimineața după ciocolată. Noroc ca antrenorii descopereau a doua zi ce făceam ”. Apoi, la întrebarea „Ce îți dorești să faci mâine?”, Căătlina răspuns cu la fel demult umor că vrea „un antrenament pe Marte”. În fine, la provocarea de a promite ceva pentru Olimpiada din 2016, Cătălina a spus că: „Nu fac promisiuni și nici nu dau pronosticuri. Sper să fiu pe podium!”. La final Cătălina s-a arătat încântat de „chat-ul” cu prietenii sin mediul online:     „Vă mulțumesc pentru întrebări, mi-a plăcut tare mult să stau de vorbă cu voi. Noroc că am avut ajutoare. Poate mai facem”, a spus Cătălina pentru pagina oficială de Facebook a Lotului Feminin de Gimnastica al României.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.