Echipa de gimnastică feminină a României caută „revanșa” în finala Campionatului Mondial din China. Calificate în finală abia de pe locul șapte, cu un punctaj departe cel al echipelor de pe podium, gimnastele tricolore vor să-și stăpânească mai bine emoțiile și să elimine ratările în duelul pentru medalii programat miercuri, 8 octombrie. Din perspectiva ordinii pe aparate și a noului sistem de concurs, tricolorele pot fi avantajate și pot face pași înainte. Finala va fi transmisă în direct de  postul public de televiziune TVR 1, de la 14.00 (ora României).

Miza pe siguranță în finala nervilor tari

Punctajele impresionate obținute în calificări de SUA, China și chiar Rusia se anulează în finală, competiție în care se va pleca din nou de la egalitate de puncte (zero). În plus, faptul că sistemul din calificări (6 în echipă – 5 concurente la un aparat - 4 note care contează) va fi înlocuit cu unul nou (6 în echipă - 3 concurente - 3 note care contează) poate avea impact pozitiv pentru România. Noul sistem e mai drastic și penalizează orice eroare, iar gimnastele care își vor stăpânii emoțiile vor avea de câștigat, chiar dacă teoretic au exerciții mai puțin valoroase. Ar putea fi bine pentru tricolore, întrucât aproape la fiecare aparat alături de lidera Larisa Iordache mai sunt două gimnaste care să se descurce acceptabil. Rămâne doar ca după experiența acumulată în calificări fetele să fie

mai stăpâne pe ele și să concureze la potențialul lor maxim.

În plus și ordinea de concurs e ceva mai avantajoasă decât în calificări, iar cele trei gimnaste alese de antrenori pentru a concura pe notă în finală asigură o formulă de „siguranță” a echipei. Astfel România va evolua în prima rotație, alături de Australia, la sol, un aparat la care fetele au exerciții competitive și pe care le execută în condiții de relativă siguranță. Pe covor vor intra Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu și Larisa Iordache, poate cele mai valoroase componente ale lotului. În aceeași rotație, SUA și China vor fi la sărituri, Rusia și Marea Britanie la paralele, iar Italia și Japonia la bârnă. Rotația a II-a duce echipa României, tot alături de Australia, la sărituri, aparatul la care s-a obținut cel mai bun punctaj în calificări. Săriturile vor fi executate de Ștefania Stănilă, Anamaria Ocolișan și Larisa Iordache, toate având exerciții și execuții bune în calificări. În această rotație, SUA și China vor lucra  la paralele, Marea Britanie și Rusia la bârnă, iar Italia și Japonia la sol. Momentul psihologic al finalei pentru echipa României va fi în rotația a III-a în care fetele vor trece, tot alături de Australia, la paralele. La aparatul care ne provoacă mari bătăi de cap vor încerca să ne mențină pe linia de plutire a performanței Stănilă, Iordache și Paula Tudorache. În paralel cu paralelele tricolorelor, SUA și China vor fi la bârnă, Rusia și Marea Britanie la sol, iar Italia și Japonia la sărituri. În fine, în ultima rotație România va fi la aparatul său forte, respectiv la bârnă. Misiunea de a sta pe puntea suspinelor și de a o îmblânzi revine Ștefaniei Stănilă, Andreei Munteanu și Larisei Iordache, cele mai bune din lot. SUA și China vor încheia concursul la sol, Marea Britanie și Rusia la sărituri, iar Italia și Japonia la paralele. Echipa României este formată din: Larisa Iordache, Paula Tudorache (ambele Dinamo București), Andreea Munteanu, Ștefania Stănilă, Anamaria Ocolișan (toate CNS „Cetate” Deva), Silvia Zarzu (CSM Onești), Ioana Nicoară (CNS „Cetate” Deva , rezervă).

Finala se vede la TVR

Finala competiției feminine de la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Nanning din China va fi transmisă în direct de  postul public de televiziune TVR 1, în exclusivitate pentru România. Transmisiunea va începe la 14.00 (ora României) și se va încheia la ora 16.10. Televiziunea publică va transmite și celelalte finale ale competiției din China după următorul program: joi, 9 octombrie 14.00 – 16.10, concurs individual compus masculin; vineri, 10 octombrie, 14.00 - 16.10, concurs individual feminin; sâmbătă, 11 octombrie, 8.00 – 11.20, finalele pe aparate (ziua I); duminică, 12 octombrie, 8.00 – 11.20, finalele pe aparate (ziua a II-a).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.