Acrobație și eleganță vs. forță și agilitate
Larisa Iordache, noua stea a gimnasticii feminine românești, va încerca să-și treacă în palmares primele titluri de campioană mondială din cariera sa. Vicecampioană mondială „absolută” după finala de la individual compus, „Piciul” se va duela pentru aur în finalele de la bârnă și sol ale Campionatului Mondial cu americanca Simone Bailes. Va fi o dispută între acrobatica și eleganța româncei și forța și agilitatea americancei. Verdictul se va da duminică dimineață, de la ora 8.30, la bârnă, respectiv 9.40, la sol, orele României.
Care e „idealul” gimnasticii artistice feminin?
Dinamovista de 18 ani (născută pe 19 iunie 1996) care e elevă în clasa a XII-a B a CNS „Cetate” Deva e încrezătoare în steaua ei. „Aștept aurul, am muncit pentru el” a spus ea pentru reprezentanții presei. În ambele finale, Larisa Iordache o va avea

ca principală adversară pe americanca Simone Biles, calificată în ultimul act de pe prima poziție. Cu așa combatante radical diferite ca aptitudini și exprimări, cele două finale ar trebuie să răspundă la dificila întrebare „care e idealul gimnasticii artistice feminine”? Va avea câștig de cauză Larisa care îmbină eleganța artistică și acrobatica elementelor de dificultate medie spre mare într-un mod fluent şi atrăgător, sau va fi mai bine punctată Biles care e atleta prin definiţie și se remarcă prin forță și capacitatea de a execute cele mai dificile elemente?.
Concursul e deschis și cifric vorbind. În calificări a fost mai bună Biles care a intrat în finală cu 15,133, față de 15,066 înregistrat de româncă. Apoi, în finala de la individual compus situația s-a inversat, iar Larisa a avut cea mai bună apreciere pentru exercițiul de pe „puntea suspinelor”, cu 15,100, în timp ce Biles a primit 14,766. Celelalte finaliste la bârnă sunt: Yao Jinnan și Bai Yawen (ambele China), Elisabeth Black (Canada), Kyla Ross (SUA), Aliya Mustafina (Rusia) și Asuka Teramoto (Japonia).
La sol, alături de Larisa Iordache și Simone Biles, finala va fi completată de alte gimnaste de valoare: Mykayla Skinner (SUA), Vanessa Ferrari și Erika Fasana (Italia), Aliya Mustafina (Rusia), Claudia Fragapane (Marea Britanie) și Larissa Miller (Australia).

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.