Larisa Iordache a alternat reușitele cu „necazurile” la Campionatele Mondiale din China, dar s-a maturizat și a căpătat certitudinea că e o gimnastă de top a lumii. Lidera României la această competiție a suferit la pierderea medaliei la echipe, a zâmbit la câștigarea titlului de vicecampioană a lumii la individual compus, a primit o lecție dureroasă la ratarea din finala de la bârnă, unde era favorită la aur, iar la final s-a revanșat cu o a doua medalie de argint în finala de la sol. Gimnasta de la Dinamo care e elevă în clasa a XII-a B la Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva a afirmat că acum nu-și dorește o vacanță, ci vrea să se bucure de gimnastică, de concursurile programate până la finalul anului.
Lideră veritabilă
Larisa Iordache și-a îndeplinit rolul de lideră a echipei României la Campionatul Mondial din China, demonstrând prin rezultate și atitudine că este o gimnastă cu stofă de mare campioană. „Piciul” a evaluat corect și matur participarea echipei României la Mondiale. „ A fost și bine, și mai puțin bine. Undeva pe la mijloc… Am pierdut de puțin medalia de bronz la echipe, dar am obținut argintul la individual compus. Mi-a… căzut din mână – sau de pe bârnă! – medalia la un aparat extrem de dificil, dar am avut, din nou, argint la sol… Așadar, au fost de toate la un loc. Este, un rezultat mai bun față de Campionatul Mondial trecut, cu

speranța că în viitor va fi și mai bine. Am încercat pe timpul acestei competiții dificile să fiu cât mai constantă, cât mai sus, dar nu întotdeauna ce îți dorești se împlinește până la capăt”, a afirmat Iordache, pentru site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică.
Lecție dureroasă
Gimnasta a demonstrat că are un psihic de campioană, întrucât a avut puterea să treacă în mai puțin de 30 de minute peste ratarea de la bârnă, unde, după evoluțiile de la echipe și individual compus părea favorită la aur, și să se revanșeze în finala de la sol. „Nu pot da vina pe nimeni (pentru ratare n.r.). Singura persoană vinovată sunt eu. Pentru că am avut un moment de relaxare, mi s-a înmuiat piciorul și … n-a fost ziua mea la bârnă. Poți fi sus sau… jos, ratând medalia! A fost, însă, și o lecție, una dureroasă e drept, despre multe alte lucruri pe care trebuie să le știe și să le stăpânească un sportiv dacă vrea să fie pe podium. Oricum, mi-e ciudă pe mine, pentru că pot, și știu că pot, mai mult…Mi-a fost tare, tare greu… Dar, mi-am zis: Larisa, uită și treci la treabă!”… Pentru că i-am simțit alături pe antrenori, pentru că am avut fetele alături. Și le mulțumesc mult pentru asta. Mi-am spus: Totul sau nimic!. Am încercat să trag de mine, să duc solul până la capăt, cât mai bine posibil, cât mai bine pot eu în condițiile date și a fost medalie de argint. De care mă bucur tare mult.”, a spus Larisa, pentru site-ul FRG.
Gimnastică, nu vacanță
Larisa Iordache a afirmat că după experiențele stresante ale participării la un Campionat Mondial nu își dorește o vacanță, ci vrea să se bucure și mai mult de gimnastică. „Nu, nu vreau vacanță. Știu că urmează o toamnă plină de concursuri. Și mie îmi place tare mult. Îmi place să merg la concursuri. Îmi place să mă bucur de ceea ce mie îmi place cel mai mult: de gimnastică”, a spus Iordache. „Bineînțeles. O aștept și pe Didi (Diana Bulimar n.a.), să muncim împreună, să urcăm pe podium împreună, acolo unde ne stă bine împreună, să fim o echipă puternică. Să nu uităm ca locul patru de anul acesta a fost la doar un vârf de unghie de podium, ceea ce înseamnă că și Ștefania, și Paula, și Andreea, și Silvia, și Ioana au valoare, iar dacă suntem sănătoase și vom lucra la fel, mai mult chiar, nu se poate să nu fie și mai bine”, a spus Iordache.
Locul nouă pe națiuni
Bilanțul de la campionatul Mondial plasează România pe locul nouă în clasamentul pe națiuni, din 73 de țări participante, medaliile fiind împărțite între 13 țări: 1. SUA 10 (4 – 2 – 4), 2. China 7 (3 – 3 – 1), 3. RPD Coreeană 2 (2 – 0 – 0), 4. Japonia 6 (1 – 3 – 2), 5. Ucraina 2 (1 – 1 – 0), 6. Rusia 6 (1 – 0 – 5), 7-8. Olanda și Ungaria 1 (1 – 0 – 0), 9. România 2 (0-2-0), 10-11. Croația și Brazilia 2 (0 – 1 – 1), 12. Marea Britanie 1 (0 – 1 – 0), 13. Franța 1 (0 – 0 – 1).
Palmaresul României a fost următorul: două medalii de argint – Larisa Iordache (individual compus, sol), locul 4 la echipe feminin – Larisa Iordache, Ștefania Stănilă, Andreea Munteanu, Paula Tudorache, Silvia Zarzu, Ioana Nicoară, locul cinci larisa Iordache (finala bârnă), locul 12 echipa masculină și locul 19 Cristian Bățagă și Ștefania Stănilă în finala de la individual compus.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.