Dubla vicecampioană mondială, la individual compus și la sol, a afirmat, azi, la sosirea în țară din China, că regretă că nu a câștigat o medalie de aur la Campionatele Mondialele de la Nanning, că a ratat în finala de la bârnă și că din echipa României a lipsit Diana Bulimar.
Se putea mai mult
Larisa Iordache (legitimată la Dinamo București) a precizat că e convinsă că putea mai mult și își dorea aurul mondial, deși toate medaliile sunt prețioase. „Sunt mulțumită, dar îmi doream mai mult de la mine și știu că puteam mai mult. Îmi doream aurul mondial. Toate medaliile sunt prețioase pentru mine, însă mi-o doream foarte tare pe cea de aur de la individual compus. Îmi pare rău că nu a fost aur, pentru că m-ar fi bucurat și mai tare”, a declarat gimnasta care în China s-a aflat la cel de-al doilea ei Mondial și a ridicat la trei bilanțul medaliilor din palmares la competițiile lumii. Până acum, Iordache are în colecția de trofee mondiale două medalii de argint la individual compus și sol la Nanning și un bronz la sol, la CM „Anvers 2013”. Larisa a adăugat că este „foarte dezamăgită” de ratarea din finala de la bârnă, când a căzut de pe aparat. „A fost un moment de neatenţie la bârnă şi asta m-a costat medalia. Am fost foarte dezamăgită de mine şi sunt în continuare, însă sper ca pe parcurs să fiu mult mai atentă”, a afirmat dinamovista.
Plus de experiență
Iordache a precizat că întrecerea din China i-a oferit multe lecții care au maturizat-o, iar acum ea încearcă să fie un model pentru echipa României, așa cum au fost pentru ea

campioanele olimpice Sandra Izbașa și Cătălina Ponor, alături de care a concurat la Europenele și JO din 2012. „Acest al doilea campionat mondial din viața mea a reprezentat o experiență în plus, din care am avut de învățat și sper ca pe parcurs să pun în aplicare lecțiile primite în China. Am avut de învățat de la Sandra și de la Cătălina. Mă bucur că acum sunt eu pentru celelalte fete din lot ce au fost elepentru mine”, a afirmat Larisa Iordache.
Echipă nouă, rezultat promițător
Larisa Iordache a apreciat că rezultatul din competiția pe echipe, în care România a ocupat locul patru la mică distanță de Rusia, este bun și promițător. „Am pornit cu o echipă nouă, iar fetele au dat tot ce au putut din ele. Le-am văzut optimiste, s-au încurajat și mă bucur foarte tare pentru spiritul de echipă dovedit de ele. Mă bucur că am făcut parte din această echipă, pentru că a foarte frumos să fiu cea cu mai multă experiență dintre ele. O așteptăm însă și pe Didi (Diana Bulimar — n.r.), pentru că ea este un motor al echipei. Sperăm să revină cât mai repede”. Din echipa României care a participat la Campionatele Mondiale din China au mai făcut parte Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Alina Ștefania Stănilă (toate de la CNS „Cetate” Deva), Paula Cristina Tudorache (Dinamo București) și Silvia Zarzu (CSM Onești.

FacebookLogin Form

Trafic.ro

Copyright SILVERSOFT © 2014. All Rights Reserved.